Gazete Vatan Logo

Tahran’la anlaşmayı feshedecek

Tahran’la anlaşmayı feshedecek

ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için kampanya yürüten milyarder işadamı Donald Trump, başkan seçilmesi halinde ilk işinin, İran’la varılan nükleer anlaşmayı feshetmek olacağını söyledi.

Obama’yı kötüledi

Başkent Washington’da Musevi lobisi AIPAC’ın toplantısında bir konuşma yapan Trump, “Birinci önceliğim tam bir felaket olan İran anlaşmasını ortadan kaldırmak olacak” diye konuştu. Uzun süredir iş dünyasında olduğunu ve pek çok anlaşma yaptığını vurgulayan Trump, “Ama size bir şey söyleyeyim, bu anlaşma hem Amerika, hem İsrail hem de bütün Ortadoğu için tam bir fiyasko” dedi. Başkan Barack Obama’yı ‘İsrail’in başına gelen en kötü şey’ olarak niteleyen Trump, “İran’ın terör ağını tamamen çökerteceğiz. Güçlü ve büyük bir ağları var ama biz daha güçlüyüz” diye konuştu. İran’la P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşma nedeniyle Washington’la İsrail yönetiminin arası açılmıştı.

Almanya’ya çattı

Trump, Washington Post gazetesine verdiği röportajda, NATO’nun ABD’ye bir servete mal olduğunu, başkan seçilmesi durumunda ülkesinin NATO aracılığıyla Avrupa’yı korumaya devam edeceğini, ancak bunu yaparken başta Almanya olmak üzere diğer NATO ülkelerinin de paylarını düşeni ödeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı