Gazete Vatan Logo

Suriye'deki yangın Türkiye'ye sıçradı

Mayınlı arazide 4 hektarlık çam ormanı yandı

KİLİS'te, Suriye sınırında başlayıp mayınlı araziye sıçrayan yangında 4 hektar çam ormanı kül oldu. Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan yangın sırasında, sınırdaki çok sayıda mayın patladı.

Suriye'de başlayan orman yangını, saat 18.00 sıralarında sınırdaki Kilis'e bağlı Deliosman Köyü yakınlarındaki mayınlı sahadaki otların tutuşmasıyla ormanlık alana sıçradı. Mayınlı alanda dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar, jandarma ve orman işletme ekiplerine haber verdi.

Giderek büyüyen yangına Kilis, Gaziantep, Hatay'dan gelen çok sayıda itfaiye ekibi ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi. Söndürme çalışmasına katılan ekipler, yangının olduğu alanın mayınlı olması nedeniyle sınırdaki tel örgünün arkasından uzaktan su sıkarak yangını söndürmeye çalıştı. Jandarma ekipleri, bölgenin mayınlı arazi olması nedeniyle çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kazma ve küreklerle yangın söndürme çalışmalarına katılmaya gelen köylüler, jandarma tarafından uzaklaştırıldı.

Yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınan yangında, 4 hektar çam ormanı ile mayınlı arazideki otlar kül oldu. Yangın sırasında sınırdaki 50'ye yakın mayın patladı. Soğutma çalışmaları devam ederken, Deliosman Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, bir Suriyelinin Türk sınırına motosikletle gelerek yangını çıkardıktan sonra ülkesine geri döndüğünü iddia etti.

Haberin Devamı