Gazete Vatan Logo

Son miting ve hapishane

Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Venezuela’da muhalefet lideri Leopoldo Lopez hapse atıldı

Venezuela’da devlet başkanı Maduro’ya karşı muhalif gösterileri organize eden Leopoldo Lopez, 5 bin kişiyle son mitingini yaptıktan sonra gözaltına alındı. Lopez, gözaltına alınmasının Venezuelalıların gözlerinin açılmasına fırsat vereceğini belirterek, hükümetin giderek otoriter bir hale büründüğünü kaydetti.

‘Hapisten korkmam’

Lopez, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu barışçıl şekilde protesto etmenin anayasal bir hak olduğunu ve inançlarını savunduğu için hapishaneye girmekten korkmadığını ifade etti. Lopez, ‘’Venezuelanın uyanışı, hapishaneye gitmekten geçiyorsa buna değer’’ dedi. Dışişleri Bakanı Elias Jaua, ABD’nin Venezuela hükümetini devirmek için muhalif lider Leopoldo Lopez ile işbirliği yaptığını iddia etmişti.

3 kişi ölmüştü

Venezuela’da eski Devlet Başkanı Hugo Chavez’in yaşamını yitirmesinin ardından 15 Nisan 2013’te yapılan seçimde iktidara gelen Maduro, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştiriliyor. Ülkede bir süredir devam eden hükümet karşıtı gösterilerde ikisi öğrenci, üç kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 25 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı