Gazete Vatan Logo

Son dakika... Silahları devrecekler! Anlaşmayı açıkladı

Suriyeli muhaliflerden bir sözcü, Muhaliflerin silahları aşamalı olarak devredilmesi ve Rus inzibatlarının Ürdün sınırına yakın bir yerde konuşlandırılması konusunda Rus yetkililerle bir anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Son dakika... Silahları devrecekler! Anlaşmayı açıkladı

Suriye'nin güneybatısındaki Dera ve Kuneytra illerinde, Rusya ve askeri muhalifler arasında gerçekleşen kapsamlı ateşkes görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Son dakika haberine göre, Suriyeli muhalifler Suriye'nin güneyindeki Rusya ile yapılan anlaşmada, Suriye ordusunun ve rejim destekçisi milislerin Dera kasabasının doğusundan çekileceğini ve buraya Rus ordusu tarafından yönetilecek yerel güçlerin yerleştirileceğini duyurdu.

Dera'daki askeri muhaliflerin temsilcileri ile Rus yetkililer bölgede bir araya gelerek, Kuneytra'yı da içine alan kalıcı ateşkes şartlarını görüştü.

İbrahim Cabavi, anlaşmanın güney Suriye’de her iki tarafın düşmanlıklarının sona ermesini de içeren müzakerelerde gerçekleştiğini söyledi.

350 bini aşkın sivil yerinden oldu

Rejim güçleri ve destekçileri, ülkenin güneybatısındaki Dera'da 10 Haziran'dan itibaren muhaliflerin elinde bazı noktaları ele geçirmiş, 20 Haziran'da da Rusya'nın hava saldırıları başlamıştı.
Bölgedeki Sivil Savunma ekipleri, saldırılarda yerlerinden olan sivil sayısının 350 bini aştığını bildirmişti.

Haberin Devamı