Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler kötü! Ortalık daha da karıştı! Muhalif...

Aylardır Maduro hükümetine yönelik sokak protestolarıyla sarsılan Venezuela'da sular durulmak bilmiyor. Gelen bir son dakika haberine göre, Venezuela'da yüksek mahkeme muhalefetteki siyasetçilerden Caracas Belediye Başkanı Ramon Muchacho'ya tutuklama emri çıkardı.

Son dakika... Haberler kötü! Ortalık daha da karıştı! Muhalif...

Nisan ayından bu yana hükümet karşıtı protestolarla sarsılan Venezuela'da, sosyalist Maduro hükümetiyle muhalifler arasındaki savaş son bulmak bilmiyor. Gelen bir son dakika haberine göre, Venezuela'da yüksek mahkeme Nicolas Maduro'ya karşı yoğun hükümet karşıtı protestoların yapıldığı Chacao'daki Caracas bölgesinin muhalif belediye başkanı Ramon Muchacho'yu tutuklama kararı aldı

ULUSAL KONGRE: KURUCU MECLİS KARARLARINI TANIMAYACAĞIZ

Venezuela'da muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Kongre üyeleri, mutlak güç verilen kurucu meclisin kararlarını tanımayacaklarını bildirdi.

Muhaliflerin kontrolündeki Kongre, kurucu meclisin eski Başsavcı Luisa Ortega Diaz'ın yerine hükümete yakın bir ismin getirilmesi ve kovuşturma için olağanüstü yetkiye sahip olacak "hakikat komisyonu" kurulması yönündeki kararlarının tanınmamasını oy birliğiyle kabul etti.

'KEYFİ GÖZALTILAR'

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları dairesi, Venezuela'da güvenlik güçleri ile protestocular arasında çıkan çatışmalarda güvenlik güçlerinin protestocuları bastırmak için orantısız güç kullanmasının sonucunda onlarca kişinin öldüğünü ve nisan ayından bu yana 5 bin kişinin keyfi olarak gözaltında olduğunu, bin kişinin halen gözaltında tutulduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Uzaktan ve Panama'dan yapılan 135 röportaja dayatılan ön bulgulara göre 124 ölüme ilişkin araştırmada, 46'sı güvenlik güçleri, 27'si hükümet yanlısı silahlı gruplara ait. Geri kalanlar ise belirsiz.

İnsan hakları sözcüsü Ravina Shamdasani Cenevre'de düzenlenen bir basın toplantısında, Venezuela'daki durumun artmasından ve bu insan hakları ihlallerinin kaybolma belirtisi göstermemesinden dolayı endişe duyduklarını dile getirdi.