Gazete Vatan Logo

Rusya'dan Yunanistan'ı titreten karar! Atina kara listeye girdi...

Rusya hasım ülkeler listesini yeniledi. Yunanistan, Danimarka, Hırvatistan, Slovakya ve Slovenya listeye eklenen ülkeler oldu. Rusya, bu ülkelere ekonomik şartlar getirdi. Bu ülkeler borçlarını ruble cinsinden ödemek zorunda.

Rusya'dan Yunanistan'ı titreten karar! Atina kara listeye girdi...

Rusya, “dost olmayan ülkeler” listesine Yunanistan, Danimarka, Slovenya, Hırvatistan ve Slovakya’yı da ekledi. Söz konusu 5 Avrupa ülkesinin Rusya’ya karşı “düşmanca” eylemlerde bulunduğunu öne süren Moskova, “kara listesindeki” ülke sayısını 48’e çıkarmış oldu. Rusya’nın ilk olarak Mayıs 2021’de oluşturduğu “dost olmayan” ülkeler listesine, bir yıldan fazla süre sonra ilk kez ekleme yapıldığı belirtiliyor.

Açıklamada, "Hükümet, yurt dışındaki Rus konsolosluk ve diplomatik misyonlarına dostça olmayan eylemlerde bulunan yabancı devletlerin listesini güncelledi. Listeye Yunanistan, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan ve Danimarka ilave edildi" denildi.

Açıklamanın devamında listeye alınan ülkelerin diplomatik temsilciliklerde görev yapacak personel sayısına sınırlama getirildiği vurgulanarak, "Böylece yeni kararnameye göre Yunanistan'a 34, Danimarka'ya 20, Slovakya'ya 16 kişilik sınır getirildi" ifadelerine yer verildi. Slovenya ve Hırvatistan'ın ise temsilciliklerinde hiç personel bulunduramayacağının altı çizildi.

Haberin Devamı

EKONOMİK ŞARTLAR GETİRDİ
Bu kararla birlikte Rusya, bu ülkelere ekonomik şartlar da getirdi. Bu ülkeler borçlarını Rus para birimi "ruble" cinsinden ödemek zorunda.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yılın nisan ayında "hasım ülkeler" kararnamesini imzalamıştı. Rusya tarafından oluşturulan "hasım ülkeler" listesine ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çekya eklenmişti.