Gazete Vatan Logo

Rus uçakları Halep'te sivil yerleşim yerini bombaladı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Meşhed semtinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında 7 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı.

Rus uçakları Halep'te sivil yerleşim yerini bombaladı

AA muhabirinin Halep'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Meşhed semtinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi de yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, yıkılan evlerin enkazında kalan 3 kişiye ulaşmaya çalışıyor. Meşhed'e düzenlenen hava saldırısında yaralananlar, ambulanslarla bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldı.

Kaynaklar ayrıca, Rus jetlerinin kentin Salahaddin, Cub Kuba ve Bab Cedid semtlerini de bombaladığını aktardı.

Ruslar, Halep'te Esed güçlerine hava desteği vermeye devam ediyor''

Bu arada Halep'teki yerel aktivistlerden Yasir Ebu Ammar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Esed güçlerinin Halep'in Salahaddin semtine saldırdığını söyledi.

Söz konusu semtte silahlı muhaliflerle Esed güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığını belirten Ammar, ''Sabahtan bu yana Rus uçakları, Halep'in Salahaddin semtine bomba yağdırıyor. Ruslar havadan, Esed güçleri de karadan Salahaddine saldırıyor. Ruslar, Halep'in güneyindeki ve kuzeyindeki çatışmalarda Esed güçlerine hava desteği vermeye devam ediyor.'' dedi.

Haberin Devamı

Rus savaş uçakları, Halep'in güneyindeki Ays beldesine ve çevresine saldıran İranlı milisler ve Esed güçlerine hava desteği vermişti. Ays beldesi çevresindeki çatışmalarda muhalifler, çoğunluğu İranlı milisler olmak üzere 75 rejim askerini öldürmüştü.