Gazete Vatan Logo

Prenseslere kraliçe desteği

Prenseslere kraliçe desteği

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğulları arasında haftalardır süren tartışmada Prens Andrew’un yanında yer aldığı öne sürüldü. Geçtiğimiz hafta yerel basına yansıyan kraliyet tartışmasının merkezinde, kızları Prenses Beatrice ve Eugenie’nin kraliyet etkinliklerinde daha fazla rol almasını isteyen Prens Andrew ile bu duruma karşı çıkan ağabeyi Prens Charles bulunuyordu.

Prens Andrew, ağabeyinin çocuklarının kraliyet etkinliklerinde daha fazla rol almasından duyduğu rahatsızlığı annesine yazdığı bir mektupla bildirmişti. Andrew mektubunda annesine, Prenses Beatrice ve Eugenie’nin, Charles’ın çocuklarının ‘gölgesinde kalmalarından’ endişe ettiğini dile getirerek, kızlarına kraliyet etkinliklerinde daha fazla rol verilmesini istemişti. Kızlarının maaşa bağlanmasını talep eden Prens, Kraliçe’ye torunlarına Kensington Sarayı’nda da birer oda tahsis etmesini istemişti.

Kraliçe, krizi çözmesi için özel sekreteri Christopher Geidt’i görevlendirmiş, Geidt’in Andrew’un talebini Prens Charles’a ilettiğinde ret cevabı aldığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Son haberlere göre Charles’ın itirazlarına karşın Kraliçe’nin, çok sevdiği Beatrice ve Eugenie’ye sahip çıktığı ve küçük oğlu Prens Andrew’un tarafını tuttuğu belirtildi.