Gazete Vatan Logo

‘Ortaköy saldırısı beni haklı çıkarttı’

Müstakbel ABD Başkanı Trump, Ortaköy saldırısının, başkanlığı döneminde güvenliği artırmak için Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvarın gerekli olduğunu gösterdiği yorumunda bulundu

‘Ortaköy saldırısı beni haklı çıkarttı’

ABD’de 20 Ocak’ta yemin ederek göreve başlamaya hazırlanan seçilmiş Başkan Donald Trump, ev sahibi olduğu yılbaşı partisinde Ortaköy saldırısını Meksika sınırına örülmesini istediği güvenlik duvarına bağladı.

İstanbul’daki 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ne söyleyeceği merak edilen isimlerin başında müstakbel Başkan Trump geliyordu. Ortaya çıkan yeni görüntüler, sosyal medya paylaşımı yapmadığı için sessiz kaldığı zannedilen Trump’ın yılbaşı partisinde yaptığı konuşmada Reina saldırısına değindiğini gösterdi.

‘Korku gösterisi’

Florida eyaletinin Palm Beach kentinde düzenlediği yılbaşı partisine katılan 800 kişiye hitap eden Trump, “Sınırlarımız güçlü olacak, böylece insanlar ülkemize geldiğinde sınırlarımızı yasal yollardan geçecek. Bizim istediğimiz gibi. Bir duvar inşa edeceğiz. ” dedi ve konuyu İstanbul’daki saldırıya getirdi.

Trump, “Duvarlardan konuşmuşken, bilmiyorum Türkiye’de olanları duyanınız var mı? Bu akşam Türkiye’de büyük bir felaket yaşandı. Çok, çok fazla insan öldü. Orada büyük bir olay yaşandı. Bu, bir korku gösterisi” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk değİl

Trump, Vodafone Arena Stadyumu’nda görevli polis memurlarını hedef alan bombalı araç saldırısının da, seçim kampanyası döneminde dile getirdiği, ‘Müslümanların geçici olarak ülkeye alınmaması’ ve ‘ülkeye girişte kaydedilmesi’ önerilerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu öne sürmüştü. Trump, geçen yıl Aralık ayında Paris ve San Bernardino saldırılarının ardından ‘Müslümanların ABD’ye girişinin tamamen yasaklanması’ önerisini ortaya atmış, daha sonra bu önerisini ‘tamamen yasaklama’ yaklaşımından ‘daha sıkı güvenlik kontrolü’ söylemine çevirmişti.