Gazete Vatan Logo

Önce yaktı sonra çekti!

Berlin’e korku saçan araba kundakçısı yakayı ele verdi.

Berlin’e korku saçan araba kundakçısı yakayı ele verdi. Saldırganın, önce arabaları yaktığı daha sonra yangın fotoğrafını çektiği ve fotoğrafları gazetelere sattığı iddia edildi

Yeni yılla birlikte Almanya’nın başkenti Berlin’deki lüks araba sahipleri her gece korku içinde uyuyordu. Bunun sebebi ise, lüks arabaları kundaklayan bir saldırgandı. Gece yarısı arabaları alevler içinde bırakan saldırgan, bir yıllık süreç içinde 500’e yakın otomobili kullanılmaz duruma getirmişti. Güvenlik güçleri ise gece yarısı yapılan saldırılara bir çare bulamıyordu.

Haberler ondan geliyor

Fakat bir yıl boyunca başta Berliner Zeitung ve Berliner Kurier olmak üzere irili ufaklı birçok gazetede Tobias P isimli bir fotoğrafçının alevler içinde görülen otomobil fotoğrafları yayınlanıyordu. Bir siyasetçinin oğlu olan 25 yaşındaki Tobias, serbest bir fotoğrafçı olarak çalışıyordu ve verdiği haberler genellikle Berlin’deki kundaklama olaylarıyla ilgiliydi.

Kaçarken yakalandı

Polisin dikkatini çeken bu detay, önceki gün saldırganın iş üstünde yakalanmasını sağladı. Lüks bir otomobili alevler içinde bıraktıktan sonra kaçmaya çalışırken polis tarafından kıskıvrak yakalanan Tobias gözaltına alındı. Arabaları yaktıktan sonra çektiği fotoğrafları gazetelere satan Tobias, 500 saldırıyı henüz üstlenmedi.

Haberin Devamı