Gazete Vatan Logo

O paralar nereye gitti?

Bir dönem Galatasaray’da forma giyen Didier Drogba’nın kurduğu yardım vakfına verilen paraların, söylenen yerlere ulaştırılmadığı öne sürüldü

O paralar nereye gitti?

Chelsea ve Galatasaray’ın eski yıldız oyuncularından Didier Drogba’nın adı dolandırıcılık iddialarına karıştı. İngiliz basını, Fildişi Sahili’nin efsane futbolcusunun kurduğu yardım vakfına verilen paraların gerekli yerlere ulaştırılmadığını iddia etti. Daily Mail gazetesinin ortaya attığı iddiaya göre Drogba’nın kendi adını taşıyan vakfına aktarılan 1.7 milyon Sterlin’in sadece 14 bin 115 Sterlinlik bölümü vakfın amaçları doğrultusunda kullanıldı. Vakfın bütçesinden 439 bin 321 Sterlin’in de bağış toplama amaçlı etkinlikler için harcandığı belirlendi.

İçi boş klinik

Drogba’nın bağış toplarken memleketi Fildişi Sahili’ne hastane ve klinik yaptırma sözü verdiğini hatırlatan gazete, ancak şu ana kadar ortada sadece içi boş bir klinik binası bulunduğunu kaydetti. Haberin ardından İngiliz müfettişlerin konuyla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi. Drogba’nın düzenlediği vakıf gecelerine aralarında İngiliz Kraliyet ailesi üyeleriyle müzik, sinema ve futbol dünyasından isimlerin bulunduğu çok sayıda ünlü katılıyor.

Haberin Devamı

‘Yalan söylemedim’

Twitter hesabından bir açıklama yapan Drogba, “Ben hiçbir sahtekarlık ve yolsuzluk yapmadım. Yönetim eksikliği de söz konusu değil. Yalan söylemedim” ifadelerini kullanırken, Daily Mail gazetesine de dava açacağını belirtti.