Gazete Vatan Logo

O görüntüler yayınlandı!

ABD’nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford, o günün uydu görüntülerini yayınladı...

O görüntüler yayınlandı!

ABD’nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford, Şam’daki büyükelçiliğin kapatılmasının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken, hükümetin vatandaşların ikamet ettiği bölgelere düzenlediği saldırılara ait olduğu iddia edilen bir uydu fotoğrafı yayınladı.

Ford’un büyükelçiliğin Facebook sayfasından yayınladığı “Humus’ta Güvenlik Operasyonları Artıyor” (Security Operations Escalate in Homs) başlıklı ve 6 Şubat tarihli fotoğrafın üzerinde yanan binaları, dumanları, patlamalarla oluşan kraterleri, askeri araçları ve zırhlı araçları gösteren işaretler bulunuyor.

Ancak eğitimli olmayan gözler için, ticari bir siteden alınan fotoğrafta neyin ne olduğunu seçmek mümkün değil.

Ford, fotoğrafın yanı sıra Facebook’ta bir de not yazarak, “Humus’ta yeni doğan bebeklerin elektrik kesintileri dolayısıyla hastanelerde öldüğü yönünde korkunç hikayeler duyuyorum. Rejimin insanların yaşadığı mahallelerde havan topları ve ağır silahlar kullandığının kanıtı olan rahatsız edici fotoğraflar görüyoruz. Durumun Suriyeli siviller için yarattığı trajik sonuçlardan duyduğumuz endişe artıyor” dedi.



Notunda ayrıca geçtiğimiz hafta sonu Birleşmiş Milletler’de Suriye kararını veto eden Rusya’yı da üstü kapalı bir biçimde eleştiren Ford, “Suriye ordusuyla, silahlı muhalif grupların yaptıklarını kıyaslamak bana tuhaf geliyor zira Suriye hükümeti sürekli olarak sivillerin yaşadığı bölgelere saldırılar düzenliyor ve en ağır silahları kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın BM’deki oylamada veto kararı kullanırkenki gerekçelerinden biri, karar tasarısının olaylardan dolayı Suriye hükümetini tek taraflı olarak suçlamasıydı.

Haberin Devamı