Gazete Vatan Logo

Nükleer kodlara özel daire

Pentagon, Başkan Trump’ın adını taşıyan New York’taki Trump Tower’da, nükleer başlıklı füzelerin fırlatma kodlarının muhafaza edilmesi için bir daire kiraladı

Nükleer kodlara özel daire

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın, Başkan Donald Trump’ın New York’taki evinde kaldığı dönemlerde, nükleer silahları ateşlemesine imkan tanıyan şifrelerle uzaktan kumanda cihazını koymak için Trump Tower’da ayrı bir daire kiraladığı ortaya çıktı.

Reuters haber ajansı, bakanlığın, adı açıklanmayan daire sahibiyle, yıllık 1 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Nükleer kodların taşınmasından sorumlu olan Beyaz Saray Askeri Ofisi için kiralanan dairenin benzerlerinin, Başkan Trump’a ait olan golf kulüplerinde de tutulup tutulmadığı henüz bilinmiyor.

Başkan, savaş durumunda bu kumanda aracılığıyla ABD’deki nükleer başlık taşıyan füzeleri ateşleyebiliyor.

Damada ‘yeşil kart’ tepkisi

Başkan Trump’ın büyük kızı Ivanka’yla evli olan baş danışmanı Jared Kushner, aile şirketinin Çinli yatırımcılara yönelik ‘yeşil kart’ önerisi nedeniyle kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Kushner’in, danışmanlık görevine getirilmeden önce yöneticiliğini üstlendiği aile şirketi, geçtiğimiz günlerde Çin’in başkenti Pekin’de özel bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılan Çinli zenginlere, şirketin New Jersey’de inşa etmeye hazırlandığı 2 gökdelen inşaatına yatırım yapmaları karşılığında ABD’ye göç etme hakkı verileceği belirtildi. Amerikan basını, Washington’un tartışma yaratan ‘altın vize’ uygulamasının, Başkan’ın damadıyla bağlantılı bir firma tarafından yatırımcı çekmek için kullanılmasının etik kurallara aykırı olduğu yorumunu yaptı.

Haberin Devamı