Gazete Vatan Logo

Nazi Prens

İngiltere'de Prens Harry'nin bir partiye Nazi kostümü ile katılması skandala yol açtı. Harry'nin özür dilemesine rağmen Kraliyet Ailesi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor

İngiliz The Sun gazetesi dün tarihi bir manşete imza atarak, Prens Harry'nin Nazi kıyafetleriyle bir partiye katıldığını ortaya çıkardı. Harry'nin elinde içki ve sigarasıyla görüntülendiği partiye Prens William aslan kıyafetiyle katıldı. 20 yaşındaki Harry'nin fotoğrafları, 2'nci Dünya Savaşı'nda Naziler'e karşı savaşan İngiltere'yi karıştırdı. Skandal patlak verince Buckingham Sarayı'ndan derhal bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Harry, "Birini üzdüysem özür dilerim. Kötü bir kostüm seçimiydi" ifadesini kullanmasına rağmen bu özür İngiltere genelinde tepkilerin büyümesini önleyemedi.

Orduya girmesin!
Yahudi kuruluşları, "Bizzat özür konuşması yapsın. Ayrıca 27 Ocak'ta Auschwitz kampındaki Yahudi Soykırımı'nın anma törenine katılsın. Böylece kıyafetlerini giydiği Naziler'in gerçek yüzünü öğrenir" açıklamasını yaptı. Başbakanlık ise "Harry büyük bir hata yaptı. Bu bizi değil Kraliyet'i ilgilendirir" dedi. Eski Savunma Bakanı Henderson, Prens'in orduya katılmak istediğini hatırlatarak, "Sıradan bir aday Nazi kıyafeti giyse başvurusu reddedilirdi. Prens, derhal bu onurlu görevden vazgeçmeli" çağrısında bulundu. Gözlemciler, Kraliyet tarihinin en büyük skandallarından birinin yaşandığını belirterek "Harry bizzat çıkıp özür dilemezse İngiltere'de tansiyon düşmeyecek" yorumunu yaptı.

Hayatı skandal
Prens Harry, annesi Leydi Diana Fransa'da bir trafik kazasında öldüğünde henüz 13 yaşındaydı. Sıcak tavırlarıyla İngiliz halkının gönlünü kazanan Harry, yıllar geçtikçe birçok skandala karışarak Kraliyet Ailesi'ni zora soktu.

* Harry henüz 15 yaşındayken alkol bağımlısı oldu. 16 yaşına geldiğinde uyuşturucu kullanmaya başladı.

* Sarayda "marijuana" içtiği ortaya çıkınca 17 yaşındayken babası Prens Charles tarafından bir rehabilitasyon merkezine gönderildi.

* Ülkenin en saygın askeri akademisi Sandhurst'e gitmeyi amaçlayan Harry'nin, giriş için gerekli olan not ortalamasını tutturmak için lisede kopya çektiği ortaya çıktı.

* Lise eğitiminden sonra Arjantin'e giden Harry, burada korumalarını atlatarak barlarda sarhoş oldu.

* İki ay önce Londra'da bir bardan çıkan sarhoş Harry gazetecilere saldırdı. Basın mensuplarının kafasında fotoğraf makinesi kırdı.

Haberin Devamı