Gazete Vatan Logo

NATO savaş gemileri harekete geçti! Rusya sınırı aştı, işte o anlar...

Avrupa'daki toprağı Kaliningrad'da giden trenlere geçiş izni vermeyen NATO ülkesini yıkımla tehdit eden Rusya, bu kez bir başka NATO ülkesinin kıyılarında savaş gemisiyle tehlikeli bir adım attı. Gerilimin zirveye tırmandığı bölgede hipersonik füzelerle yüklü Amiral Gorshkov radarda göründü, NATO savaş gemileri harekete geçti. İşte son dakika haberinin detayları...

NATO savaş gemileri harekete geçti! Rusya sınırı aştı, işte o anlar...

NATO, 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgaliyle birlikte Avrupa'da seferberlik ilan etti, Vladimir Putin'in verdiği saldırı emri dünyayı geri dönülemez şekilde değiştirdi. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla NATO ve Moskova arasındaki çarpışma alanı Avrupa'nın kuzeyine kaydı. İşgal başlar başlamaz doğu kanadına binlerce asker yığan ittifak, iki İskandinav ülkesi İsveç ve Finlandiya'nın üyelik talebini de resmen işleme koydu.

Haziran ayı sonunda tarihi NATO zirvesi gerçekleşti, Rusya'nın bir numaralı tehdit olarak ilan edildiği zirveden birkaç gün sonra Putin çok tehlikeli bir hamle yaptı.

Putin, NATO üyesi Norveç'in kıyısına ölümcül hipersonik füzelerle yüklü savaş gemisi Amiral Gorshkov'u gönderdi. NATO'yu alarma geçiren Amiral Gorshkov'un önü ittifaka ve Norveç'e savaş gemileri tarafından kesildi. Norveç ordusu, Rus gemisinin KV Bergen adlı savaş gemisi tarafından takip edildiğini açıkladı.

Amiral Gorshkov'un Norveç Denizi'ni dolaşarak Baltık Denizi'ne ulaşması ve St. Petersburg'a demirlemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Norveç kıyılarında izlenen gemi, 28 Mayıs tarihinde Barents Denizi'nde hipersonik füze Zirkon'u test etmişti. Putin tarafından 'rakipsiz' olarak tanımlanan Zirkon, ses hızının beş katına çıkabiliyor ve 6 bin 200 kilometre hızla giderken 400 kilogram savaş başlığı taşıyabiliyor. Hipersonik, 5 Mach ya da daha yüksek hızlar için kullanılıyor. Rus ordusu tarafından birçok kez test edilen Zirkon, hedefe doğru ilerlerken etrafında ürettiği plazma bulutuyla radarlar tarafından tespit edilemiyor.

İngiliz medyası, Amiral Gorshkov gemisinin Norveç kıyısına yaklaşmasını 'Üçüncü Dünya Savaşı korkusu patlak verirken Rus savaş gemisi Norveç'te engellendi' başlığıyla haberi duyurdu.