Gazete Vatan Logo

Müstakbel başkanı öve öve bitiremedi

ABD’de başkanlık seçimini kazanan Donald Trump’la New York’taki evinde görüşen Japonya Başbakanı Abe, Trump’ın ‘güvenilir bir lider’ olduğunu söyledi

Müstakbel başkanı öve öve bitiremedi

ABD’de görevi resmen devralmamasına rağmen diplomaside ısınma turlarına başlayan Donald Trump’ın yüz yüze görüştüğü ilk dünya lideri Japonya Başbakanı Şinzo Abe oldu. Abe, başkanlık seçimlerinin ardından yaptığı ilk açıklamada, Trump ile görüşecek ilk dünya lideri olmaktan ‘onur duyacağını’ söylemişti.

Görüşme Trump’ın Manhattan’da yaşadığı, Trump Tower’da gerçekleşti ve yaklaşık 90 dakika sürdü. Abe görüşmeye yanında sadece bir tercümanla katılırken, Trump’ın kızı Ivanka Trump ile damadı Jareb Kushner’in yanı sıra Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak seçtiği emekli Korgeneral Michael Flynn de toplantıda hazır bulundu.

Abe, ‘samimi bir havada’ geçen görüşmenin resmiyet taşımaması nedeniyle ayrıntılarını açıklayamayacağını belirtirken, “Ancak şu söyleyebilirim, güven olmadan iki ülke arasındaki ilişkiler ilerlemez. Ben bugünkü görüşmemiz sonucunda sayın Trump’ın güvenilir bir lider olduğuna ikna oldum’ dedi. Abe, Trump ile ‘daha geniş bir alanda derinlemesine görüşmek’ için yeniden bir araya geleceğini de söyledi. Trump’a yakın kaynaklar bunun Trump’ın resmi olarak göreve başlama tarihi olan 20 Ocak’tan sonra olacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

Ortak zevkleri golf oynamak

Abe’nin görüşmede Trump’a bir golf sopası hediye ettiği, Trump’ın da karşılığında Abe’ye golf giysisi verdiği belirtildi. Trump Instagram sayfasında yayınladığı fotoğrafa ‘Harika bir arkadaşlığın başlangıcı’ diye yazdı.

Yıllardır tanıyor

Hilton otellerinin varisi olan model ve aktris Paris Hilton, başkanlık seçiminde Trump’a oy verme nedenini açıkladı. Hilton, katıldığı son televizyon programında Trump’ı çocukluğundan beri tanıdığını, müstakbel başkanın kendisine hep destek olduğunu, bu nedenle de ona oy verdiğini söyledi.