Gazete Vatan Logo

Mattis’ten tehdit gibi açıklama

ABD Savunma Bakanı James Mattis, olası bir diplomatik başarısızlığın neticesinde Kuzey Kore ile savaş çıkarsa bunun Çin ve Rusya da dahil olmak üzere tüm bölgeyi felakete sürükleyeceği uyarısında bulundu.

Mattis’ten tehdit gibi açıklama

ABD Savunma Bakanı James Mattis, olası bir diplomatik başarısızlığın neticesinde Kuzey Kore ile savaş çıkarsa bunun Çin ve Rusya da dahil olmak üzere tüm bölgeyi felakete sürükleyeceği uyarısında bulundu. Kuzey Kore’nin bölgede Güney Kore ve Japonya’ya tehdit oluşturduğunu belirten Mattis, Pyongyang yönetiminin başkent Seul’ü vurabilecek yüzlerce top ve rokete sahip olduğunu hatırlattı. Mattis, Kuzey Kore ile olası bir çatışmanın birçok insanın hayatında görebileceği en büyük felaket olacağını söyledi.

‘Uyutmayan benim’

‘Kuduz köpek’ lakaplı Mattis, CBS televizyonuna verdiği son röportajla sosyal medyada adından söz ettirmeyi başardı. CBS televizyonunda yayınlanan ‘Face The Nation’da John Dickerson’ın sorularını yanıtlayan Mattis, “Geceleri sizi uyutmayan ne?” sorusuna “Beni uyutmayan hiçbir şey yok. İnsanları geceleri uyutmayan benim” diye cevap verdi.

İkili arasındaki bu diyalog, ‘Breaking Bad’ dizisinin baş kahramanı Walter White’ın ünlü “Tehlikede değilim, tehlike benim. Adamın birisi kapısını açınca vuruluyor ve senin aklına ben mi geliyorum? Hayır. Ben kapıyı çalanım” tiradını akıllara getirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları Mattis’in görüşüne ‘Walter White doktrini’ adının verilmesini önerdi.

Haberin Devamı