Gazete Vatan Logo

Loto milyoneri Kürşat Yıldırım yeni yaşam tarzıyla dünya gündeminde!

Almanya'da yaşayan gurbetçi Kürşat Yıldırım lotodan büyük ikramiyeyi kazanınca dünya gündemine oturmuştu. Çoğu insan piyangodan para kazandığında eski hayatını geride bırakmak isterken 42 yaşındaki Kürşat'ın annesinin evine taşınması yabancı basının dikkatini çekti.

Loto milyoneri Kürşat Yıldırım yeni yaşam tarzıyla dünya gündeminde!

Chico lakaplı milyoner Kürşat Yıldırım yine dünya basınının manşetlerinde. Geçen yıl 24 Eylül'de 8.72 milyon sterlinlik büyük ikramiyeyi kazanarak adını duyuran 42 yaşındaki Kürşat Yıldırım, yeniden dünya basının gündeminde. Büyük ikramiyeyi aldıktan sonra Almanya'nın Dortmund kentinde çalıştığı vinç operatörlüğü işini bırakan Kürşat, kız arkadaşını da terk etmişti.

Chico olarak da bilinen Kürşat, kazancının 1.3 milyon sterlinlik kısmını ilk bir ayda harcadı. Kendine Ferrari ve İstanbul boğazında lüks bir daire alan Kürşat, daha sonra da bir Porshe satın aldı. Gardrobunu da yenileyen Kürşat, Gucci, Prada ve Versace gibi markalardan lüks giysiler satın aldı.

Bununla da kalmayan Kürşat, yerel bir bar ve 6.000 badem ağacının bulunduğu 20 hektarlık bir tarlayı satın aldı. Bir ara evcil timsahını tasmayla gezdirirken görülen milyonerin hâlâ annesiyle Almanya'da yaşadığı ortaya çıktı.

Kürşat, yalnız yaşamayı sevmediği için evine geldiğinde çok sevdiği annesi tarafından karşılanmaktan hoşlandığını belirtti. 12 yaşında Türkiye'den Almanya'ya ailesiyle göç eden Kürşat, "Annem ve babamla yaşamaktan mutluyum. Yılın sadece yarısını burada geçiriyorlar, diğer yarısını da Türkiye'de geçiriyorlar. Bana iki kardeşimin de taşındığını, üç yatak odalı büyük bir evimizin olduğunu ve onlarla yaşarsam çok mutlu olacaklarını söylediler. Açıkçası bunu ben de seviyorum. Akşam eve geliyorum ve annem orada" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Kürşat'ın yuvasını terk etmemesinin ilginç bir nedeni daha var. Kürşat, Almanya'daki emlak piyasasının bir multimilyoner için bile çok pahalı olduğunu söylüyor.

Kürşat, "Sonuç olarak, Dortmund'daki evlerin fiyatı düşünüldüğünde, satın almaya değmez" diye ekledi. Kürşat daha önce Alman Bild gazetesine verdiği demeçte "Nereden geldiğimi asla unutmayacağım" demişti.