Gazete Vatan Logo

ABD-Meksika sınırında kartel dehşeti! Göçmenler kabusu anlattı

ABD'ye girebilmek için kartellerin eline düşen göçmenlerin yaşadığı dehşet Teksas sınır kenti yakınlarında çalışan bir sığınma gönüllüsü tarafından ortaya çıkarıldı.

ABD-Meksika sınırında kartel dehşeti! Göçmenler kabusu anlattı

NBC News, ABD'ye geçmeye çalışan göçmenlerin sınırda karşılaştıkları tehlikelerin altını çizdi. Sınır Devriyesi Şefi Raul Ortiz, Meksika tarafındaki sınır bölgesinden ABD'ye geçmek için bekleyen 60 bin göçmen olduğunu öne sürdü.

Posta.com.tr'de yer alan habere göre; karteller ise Meksika'dan ABD'ye geçmek için fırsat kollayan Orta ve Güney Amerika'dan gelen göçmenleri kaçırma ve fidye karşılığında tutma taktiğine yeniden başladı. Meksika, Reynosa'daki sığınma evindeki gönüllü NBC'ye verdiği demeçte "İnsanlar ayrılmaya korkuyor. Her gün daha kötü oluyor" dedi.

Bu ayın başlarında 11'i çocuk 49 göçmen, Monterrey şehrinden geçerken otobüsten kaçırıldı. Ancak sonrasında Meksika ordusu tarafından kurtarıldı. Meksika hükümeti, 2022'de çeteler tarafından kaçırılan toplam 2.115 göçmeni kurtardığını söyledi. Kartel üyeleri tarafından esir alınan göçmenler, ABD'de kendi ülkelerindeki aileleri veya arkadaşları fidyeyi ödeyemeyince parmakları ya da kulakları kesiliyor.

Göçmenler kaçırılma korkusu nedeniyle korku içinde. Birçoğu şu anda Meksika'da kalıyor. Birçok kişi insan kaçakçılığı kartellerini ABD'ye geçmek için en iyi şans olarak görüyor. Oritz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yalnızca mayıs ayında sınırı gizlice geçerken tespit edilmekten kaçan yaklaşık 30.000 "kaçak" olduğunu itiraf etti.

Haberin Devamı