Gazete Vatan Logo

Londra saldırısında 12 gözaltı

İngiltere’de dün gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Londra saldırısında 12 gözaltı

İngiliz polisi, dün gerçekleştirilen saldırılarla ilgili çeşitli noktalara baskın düzenledi. 7 kişinin ölümüne, 48 kişinin de yaralanmasına neden olay saldırı ile bağlantısı bulunduğu aktarılan 12 kişi gözaltına alındı.

Londra polisi tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Londra’nın doğusunda gerçekleştirilen operasyonlarda 12 kişinin gözaltına alındığı ve bazı evlerde de arama yapıldığı aktarıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞETİ ANLATTI
Saldırı anında henüz olanlardan habersiz Alev Shellum isimli bir adam BBC’ye şunları anlattı:
“Otuduğumuz bara bir kadın gelip yardım istedi. Boğazı ciddi şekilde kanıyordu, kesilmiş gibi görünüyordu. Kanı durduracak birilerini aradık, ardından bar kapandı. Barın önünde acil yardım görevlileri vardı, bir kişiye kalp masajı yapıyorlardı. Silahlı polisler eşliğinde bizi bölgeden çıkarıp koşarak uzaklaştırdılar”
Gerard Vowis isimli bir başka görgü tanığı da “O sırada bir barda şampiyonlar ligi maçını izliyordum. Bir kadının üç kişi tarafından bıçaklandığını gördüm. Saldırganları durdurabilmek için onlara sandalye, bardak ve şişe fırlattım. Bana doğru gelip bıçaklamak istediler. Herkesi bıçaklıyorlardı” dedi.
GENÇ KADINI BOĞAZINDAN BIÇAKLADILAR
Saldırı sırasında Avustralyalı 31 yaşındaki Candice Hedge erkek arkadaşıyla bir restoranda yemek yiyordu. Saldrıganlar 20 sanitimetrelik bıçağı kadının boğazına dayayıp kestiler. Şans eseri bıçak kadının atardamarını sıyırdı. Hastanede tedavi altına alınan Avustralyalı genç kadının hayati tehlikesi sürüyor.

Haberin Devamı