Gazete Vatan Logo

Le Figaro Gazetesi Erdoğan yazısında nelere dikkat çekti?

Fransa’nın en köklü gazetesi Le Figaro’dan Erdoğan övgüsü! Fransa’nın en köklü gazetelerinden Le Figaro, Türkiye’nin uluslararası politikasında Türkiye’nin hamlelerine övgüler yağdırdı. Haberi maşetten veren gazete Erdoğan’ın diplomasisi ve Ukrayna ile Rusya savaşında yaptığı katkıdan söz etti. Peki, Le Figaro Gazetesi Erdoğan yazısında nelere dikkat çekti? Le Figaro gazetesi hangi ülkenin? Le Figaro gazetesi Erdoğan hakkında ne dedi? İşte detaylar…

Le Figaro Gazetesi Erdoğan yazısında nelere dikkat çekti?

Fransa’nın en prestijli ve en köklü gazetelerinden Le Figaro’nun Erdoğan yazısı gündemde! Fransız gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasisine övgüler yağdırırken Rusya Ukrayna savaşında üstlendiği role de dikkat çekti. Peki, Le Figaro Gazetesi Erdoğan yazısında nelere dikkat çekti? Le Figaro gazetesi hangi ülkenin? Le Figaro gazetesi Erdoğan hakkında ne dedi? İşte detaylar…

LE FİGARO GAZETESİNDEN ERDOĞAN’IN DİPLOMASİ’NE ÖVGÜ

Manşete taşığıdı "Erdoğan'ın diplomasisi Türkiye'yi uluslararası sahnede nasıl vazgeçilmez kıldı?" başlıklı haberde "Ukrayna'daki çatışma, artık hem Doğu'da, hem Batı'da hem de Arap dünyasında göz kamaştıran Türk dış politikasının yeniden konuşlandırılmasının altını çizdi" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politika hamlelerine dikkat çeken makalede, Erdoğan'ın temaslarını 'gerçek bir diplomatik başarı' olarak nitelendirdi. Gazete, Türkiye'nin daha barışçıl ve çok aktif bir dış politika ortaya koyduğunun da altını çizdi.

Gazeteci Mayeul Aldebert tarafından kaleme alınan yazıda şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Bu yeni politika, etkileyici bir ekonomik, askeri ve diplomatik yeniden konumlanma üzerine kurulu.”

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDAKİ ROLÜ

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için barış görüşmelerine ev sahipliği de yaptığı hatırlatıldı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Perşembe günü Ukrayna lideri Zelenskiy'nin daveti üzerine Lviv'e giderek yaptığı kritik görüşmeye değinildi ve kısa süre önce de Putin ile gerçekleştirdiği dört saat uzunluğundaki toplantı hatırlatıldı.

"Türkiye, Ukrayna'daki savaşın ilk galibi olabilir mi" sorusunu içeren yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barışı sağlayan, ara bulucu ve herkesle diyalog kuran bir lider olduğu ifade edildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve gıda krizinin ve Ukrayna limanlarına sıkışmış olan 25 milyon ton tahılın sevkiyat düğümünün Türkiye’nin çabalarıyla İstanbul’da imzalanan anlaşma ile çözüldüğünü hatırlatan makalede, "Rusya ile Ukrayna arasında tahıl ihracatının yeniden başlamasını Türkiye sağladı" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Türkiye'nin dünyadaki en geniş büyükelçilikler ağına sahip ülke olduğuna da dikkat çekildi.

Haberin Devamı

"TÜM ÇEVRESİYLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRDİ"

Fransa'nın çok satan gazetesi Le Figaro'daki yazıda, Türkiye'nin 'topyekün normalleşme diplomasisi'ni yürüttüğü belirtildi. Bu nedenle tüm çevresiyle ilişkileri normalleştirmesinin büyük bir başarı olduğunun altı çizildi. Yazıda ayrıca, Türkiye'nin aynı zamanda İran, Libya, Suriye ve Ukrayna söz konusu olduğunda sık sık görüşülebilir ve vazgeçilmez bir ülke olduğu aktarıldı.

Aldebert imzalı yazıda, İsrail ve Ermenistan'la ilişkilerin yeniden kurulduğu hatırlatıldı. Makalede ayrıca "Türkiye, çok kutupluluk virtüözü haline geldi" ifadelerine yer verilirken, bunun herkes herkes için gerekli ve övülen bir yaklaşım olduğu vurgulandı.