Gazete Vatan Logo

Kutu içeceklerde büyük tehlike!

Hiçbir yere ve makama bağlı olmayan, 1 Şubat’ta faaliyetine başlayan kuruluşta gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici derneklerinin yer aldığını dile getiren Hijyn Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, kutu içeceklerdeki tehlikeye dikkati çekmek istediklerini anlattı.

Depoların çoğu bakımsız

Bazı teneke kutu içeceklerin tam hijyenin sağlanmadığı depolarda tutulduğuna işaret eden İmrek, birçok deponun bakımsızlıktan rutubet koktuğunu, haşere ve farelere barınma alanı olabildiğini dile getirdi. İmrek, teneke kutulu içeceklerin yasaklanması ya da hijyenik tüketime sunulur hale getirilmesi gerektiğini anlatarak, “Gıda Yönetmeliği’nde derhal değişiklik yapılarak bu tedbirlerin alınması sağlanmalıdır. Sağlıklı nesil ve gelecek için bu kesinlikle şarttır. Aksi takdirde gelecek nesiller hastalıklarla boğuşarak hastane kapılarında sürünecek, ilaç tüketimine bağlı yaşam idame ettiren toplum ha-line gelecektir” uyarısında bulundu.

ABD’de ölen oldu

Fareler ve böceklerin yiyecek bulmak için teneke kutu içeceklerin ağızla temas eden üst bölgesinde gezinebildiğine ve pisliklerini bırakabildiğine değinen İmrek şunları kaydetti: “Hatta bazı büfe, kafeterya ve lokantaların depolama alanı yetersizlikleri sebebiyle teneke kutulu içecekler, kaldırım kenarlarında gün boyu tutularak toz ve mikroplara maruz bırakılmakta, sokak hayvanlarının üzerinde uyumaları için yuvaları olmaktadır. ABD’de yaşanan elim bir olayda kutu içecek içen kadın öldü.”

Haberin Devamı