Gazete Vatan Logo

Kripto dolandırıcısını kaçırıp işkence ettiler! Yatırımcıları 29 milyon dolar dolandırdı

24 yaşındaki kripto yatırımcısı Aiden Pleterski iflasın eşiğinde. Yatırımcılardan 29 milyon dolar çaldığı iddia edilen Pleterski'nin kaçırıldığı ve fidye için işkence gördüğü ortaya çıktı.

Kripto dolandırıcısını kaçırıp işkence ettiler! Yatırımcıları 29 milyon dolar dolandırdı

Kendini Kanadalı "kripto kralı" olarak tanımlayan 24 yaşındaki Aiden Pleterski'nin yatırımcılarını 29 milyon dolar dolandırdıktan sonra kaçırıldığı ve işkence gördüğü iddia edildi. Kanadalı yetkililer yatırımcıların parasını geri almaya çalışırken genç kripto girişimcisinin kurduğu şirket de batmak üzere. 

Şimdiye dek yalnızca 1,6 milyon dolar kurtarılırken Pleterski'nin çaldığı paraları lüks arabalara, özel jetlere ve lüks tatillere harcadığı öğrenildi. 

GECE YARISI KAÇIRILDI

Pleterski'nin babası tarafından verilen ifadede, gencin aralık ayında bir gece yarısı kaçırıldığı iddia edildi. 
Pleterski'nin babas Adam Peters, gece geç saatlerde 3 milyon Kanada doları (2,1 milyon ABD doları) fidye talep eden bir telefon aldığını söyledi. Peters daha sonra oğlunun Ontario'ya götürüldüğünü, dövüldüğünü ve işkence gördüğünü iddia etti. Birkaç gün sonra oğlunun serbest bırakıldığını iddia eden baba, paranın derhal iade edilmesi için sürekli tehdit edildiğini söyledi. 

Pleterski'nin ev sahibini arayıp fidye ödemesi için ona yalvardığı iddia edildi. Ancak ev sahibi "Yapabileceğim hiçbir şey yok" yanıtını verdi.

Kaçırılma olayıyla ilgili şimdiye dek şüpheliler ortaya çıkmazken herhangi bir tutuklamanın yapılıp yapılmadığı da net değil.

SAADET ZİNCİRİ

Mağdurların avukatı olan Norman Groot'a göre, 29 milyon dolar Pleterski'nin yatırımcılara olan borcunun sadece bir kısmı.

Haberin Devamı

Groot, Pleterski'nin bir saadet zinciri yürüterek müşterilerinin yatırımlarını kullandığını iddia ediyor. Pleterski'nin yatırımcılarının paralarını kullanarak en az 10 farklı pahalı spor araba kullandığı iddia ediliyor.

Yaşadığı malikanenin kirası ve satın almak için yaptığı ön ödeme kapsamında 700 bin dolar harcadı.  Pleterski'nin ortağına 940 bin dolar verdiği, ailesine de yaklaşık 800 bin dolar harcadığı belirtiliyor.