Gazete Vatan Logo

Korkunç kast cinayeti! Evli çifti kılıçlarla doğradılar

Kast mensubu çift ailelerinin onaylamadığı evlilikten sonra tehdit edilmeye başlandı. Mahkeme kararı ile koruma altına alınan çift 5 kişinin bıçaklı kılıçlı saldırısında öldürüldü.

Hindistan'da yaşanan olayda, 24 yaşındaki Sandeep Rani ile 22 yaşındaki Khushboo hayatlarını birleştirmeye karar verdiler. Ailelerin izni olmadan evlenen çift hayatlarının tehdit altında olduğunu biliyordu. Polisten koruma isteyen çiftin talebi reddedildi.

Daily Mail'de yer alan haberde, Rani'nin ailesinin Punjab şehrine gidip ve yüksek mahkemeden koruma kararı çıkarttığı belirtildi. Yüksek mahkeme çiftin kapısına polis koruması konma emrini çıkarttı. Rani'nin annesi, polisin "mahkeme kararına uymayı reddettiğini" söyledi.

Evli çift, köylerine döndükten sonra ölüm tehditleri almaya devam edince, arkadaşlarında kalmaya karar verdiler. Kısa bir süre için evlerine geri dönen çift, 5 maskeli adam tarafından saldırıya uğradı. Bıçak ve kılıç taşıyan adamlar, ilk olarak Rani'ye saldırdı. Rani'yi korumaya çalışan babası da kavga esnasında bıçaklandı. Baba, halen yoğun bakımda bulunuyor.

Khushboo ise saldırganlar tarafından yaralı halde terkedildi. Ambulans vardığında halen hayatta olan Khushboo, kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Rani'nin annesi saldırganlardan birinin Khushboo'nun babası olduğunu iddia etti.

Polis ise olayda suçlarının olmadığı ifade etti. Polis şefi, mahkeme kararına rağmen polisin bir tehdit olmadığına karar verdiğini ve çiftin evlerine geri döndüğünde polise haber vermediğini ileri sürdü.

Hindistan'ın kast sisteminde yer alan Dalit'ler, ülkenin toplam nüfusunun yüzde 24'ünü oluşturuyor. Dalit'ler 'dokunulmaz' kategorisinde sayılıyor.

Haberin Devamı