Gazete Vatan Logo

Komada serbest!

Kuzey Kore lideri Kim Jong’un’la yakın bir dostluk kuran eski NBA yıldızı Dennis Rodman’ın dün başkent Pyongyang’ı ziyaret etmesi üzerine, Kuzey Kore yönetimi ABD’ye ‘beklenmedik’ bir jest yaptı.

Komada serbest!

Kuzey Kore, eski Chicago Bulls yıldızının ziyaretine karşılık, bir buçuk yıl önce tutukladığı ve 15 yıl ağır işçilik cezasına çarptırdığı ABD’li öğrenci Otto Warmbier’i serbest bıraktı. Ancak ailesi Amerikalı gencin komada olduğunu açıkladı.

Propaganda afişi çalmıştı

23 yaşındaki Warmbier, geçtiğimiz yıl turist olarak gittiği Pyongyang’da, kaldığı otelden bir propaganda afişi çalmıştı. Söz konusu afişi ABD’ye götürmesi halinde kendisine 10 bin dolarlık bir araba verileceğini kaydeden Warmbier, maddi açıdan zor durumda olan ailesine de ayrı bir yardım yapılacağını söylemişti. Kuzey Kore ve ABD arasında yeni bir ‘kapı’ açmaya çalıştığını söyleyen Rodman ise, Başkan Trump’ın ziyaretinden mutlu olacağını düşündüğünü belirterek, “İkimizin de ihtiyacı olan şeyi başarmak istiyorum” dedi. Rodman, 2013 ve 2014’te Kuzey Kore’yi 4 defa ziyaret etmiş, Kim Jong-un’un doğum gününde eski NBA yıldızları ile K.Kore arasında bir maç düzenlemişti.