Gazete Vatan Logo

Kepenkler kapatıldı! Göçmensiz 1 gün...

New York, San Francisco, Washington ve Chicago gibi çok sayıda kentte ağırlıklı olarak göçmenlerin çalıştığı çok sayıda restoran ve iş yeri kepenk kapatarak Başkan Trump'ın seyahat yasağını protesto etti. Eylemcilerin hedefinde Meksika sınırına örülecek duvar da vardı.

Kepenkler kapatıldı! Göçmensiz 1 gün...

ABD'de Başkan Donald Trump'ın Müslüman yedi ülkeye uyguladığı seyahat yasağı ile Meksika sınırına örülecek duvara karşı protestolar sürüyor. Bu kez, başta başkent Washington, San Francisco, Chicago ve New York olmak üzere birçok kentte 'Göçmensiz 1 Gün' boykotu yapıldı.

Genellikle göçmenlerin çalıştığı çok sayıdaki restoran ile diğer alanlarda faaliyet gösteren bazı iş yerlerinde, göçmenlerin Amerikan toplumunun vazgeçilmez bir parçası olduğunu yeni yönetime hatırlatmak amacıyla ülke genelinde Kepenk kapatıldı.

Washington'ın önemli restoranlarından olan ve Japon-Tayvan mutfağı sevenlerin tercih ettiği TOKİ Underground adlı restoranın yöneticisi Olivier Caillabet, "Bu önemli bir eylem ve bizim günlük işletme süreçlerimizden daha büyük etkiye sahip" dedi.

Washington DC, Maryland ve Virginia bölgesindeki çok sayıda iş yerinde de kepenkler kapatılmadı ancak boykota destek verildi.

New York

New York'ta boykota çok sayıda işletme katıldı. Kentte yaklaşık 500 kişiye iş imkanı sağlayan, 28 yıldır hizmet veren Blue Ribbon restoran zinciri protestoya destek için bir günlüğüne kepenk kapattı.

Haberin Devamı

Şirket ortaklarından Eric Bromberg, dünyanın en büyük merkezlerinden New York'ta kendilerine ait yedi restoranı kapatmanın alelade verilmiş bir karar olmadığını, firma ve çalışanlara maddi anlamda hatırı sayılır bir etki yapacağını söyledi.

"Hayatta bazı anlar vardır ki para en önemli şey değildir" diyen Bromberg, göçmenlere destek vermekle şirket politikası olarak siyasetin dışında kalmayı tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

Chicago

Boykot öncesi Chicago'da geniş çaplı bir gösteri yapıldı. Çoğunluğunu Meksikalı göçmenlerin oluşturduğu binlerce kişi, iş yerlerine gitmeyerek Union Park'ta başlayan gösteriye katıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride Trump karşıtı sloganlar atıldı.

'Nefrete karşı direniş', 'Geri dönmek istemiyoruz', 'Aileleri parçalamaktan vazgeçin', 'Duvara ve giriş yasağına hayır' yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, trafiğe kapatılan Chicago caddelerinde kilometrelerce yürüdü.

Haberin Devamı