Gazete Vatan Logo

‘Kendimi Escobar gibi hissediyorum’

ABD lideri Trump’ın Twitter hesabını kısa süreliğine kapatan kişinin, Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak olduğu ortaya çıktı. Duysak, hesabı yanlışlıkla kapattığını söylerken, “Kötü bir şey yapmadım ama kendimi (uyuşturucu baronu) Escobar gibi hissediyorum” dedi

‘Kendimi Escobar gibi hissediyorum’

ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi Twitter hesabını kapatan kişi Almanya’da ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda Trump’ın hesabı 11 dakikalığına kapatılmış, Twitter yöneticileri olaydan bir çalışanlarının sorumlu olduğunu kabul etmişti.

Amerikan TechCrunch sitesi, olayın Twitter’ın müşteri destek biriminde çalışan Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak’ın hatasından kaynaklandığını ortaya çıkarttı.

Olayın ardından ABD’den ayrılara Almanya’ya dönen Duysak, TechCrunch’a verdiği röportajda, Trump’ın hesabını askıya almasının bir hata sonucu meydana geldiğini belirtti.

Özür diledi

Duysak, işteki son gününde bilgisayarını kapatmadan kısa süre önce, Başkan Trump’ın hesabıyla ilgili bazı şikayetler aldığını, çıkmak üzere olduğu için hesabı dondurarak bilgisayarını kapattığını söyledi.

Olaydan kısa süre sonra haberdar olduğunu dile getiren Duysak, “Bu kesinlikle bir hataydı. Eğer birilerini kırdıysam özür diliyorum. Kesinlikle böyle bir amacım yoktu” diye konuştu.

Bugüne kadar hiç suç işlemediğini ve kötü bir şey yapmadığını savunan Duysak, “Yine de kendimi (Kolombiyalı ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar) gibi hissediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bankacılık ve finans alanında yüksek lisans eğitimi alan ve 5 dil bilen Bahtiyar Duysak, Trump’ın hesabını yanlışlıkla askıya almasından dolayı hakkında soruşturma açılmasından endişeli.