Gazete Vatan Logo

Kayınpederin intikamı acı oldu!

Rusya’nın en kritik bakanlıklarından birisi olan Savunma Bakanlığı, Çarlık Rusya’sı döneminin entrikalarını aratmayacak bir skandalla çalkalanıyor

Dünyanın en büyük petrol şirketi Gazprom’un başkanının tek kızı ile evlendikten sonra kariyerinin zirvesine ulaşarak Savunma Bakanı olan Anatoly Serdyukov, eşinden boşanıp başka bir kadınla ilişki yaşamaya başlayınca hakkında yolsuzluktan soruşturma başlatıldı.

2007 yılından beri bu görevi yürüten Anatoly Serdyukov (50), Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en sadık ve en tetikçi adamlarından birisi olarak biliniyor. 2000’lerin başında Rusya Federasyonu Vergi Dairesi’nde sade bir çalışan olan Serdyukov’un kaderi işyerinde, dünyanın en büyük petrol şirketi olan Gazprom’un Başkanı Victor Zubkov’un tek kızı Yulia ile tanışması ile değişti. Serdyukov, Yulia ile evlendikten kısa bir süre sonra verge dairesinin başına geçti. Putin’in en “paralı” ve en güçlü siyasi rakibi olan Gazprom’un başkanı Mikhail Khodorkovsky’yi hapse atmak için mahkemeye hayati derecede önemli delilleri sunan Serdyukov, bu çabalarının mükafatını 2007 yılında Savunma Bakanlığı’na atanarak aldı. Ancak Putin’in orduyu modernize etmesi için umut bağladığı Serdyukov, bu kadar yükselmesinde çok büyük öneme sahip olan Yulia ile evliliğini bitirdi ve Savunma Bakanlığı bünyesinde emrinde çalışan arazilerin satışından sorumlu Yelena Vasileva (32) ile aşk yaşamaya başlayınca kendi ipini de çekti. Polis, 25 Ekim sabahı 06.00 sularında Vasileva’nın 12 odalı süper lüks evine baskın düzenlediğinde, “tesadüf” eseri Serdyukov’u da yakaladı. Bakanlıktaki görevinden geçen yıl ayrılan Vasileva’nın evinde yapılan aramalarda 3 milyon Ruble nakit para ve 5 çanta içinde milyonlarca dolar değerindeki 1.500 adet mücevhere el konuldu. Bakanlığa ait arazileri “yakınlarına” çok düşük fiyattan peşkeş çekmek suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Eugenia’nın yanı sıra Serdyukov hakkında savunma bakanlığını 100 milyon dolar zarara uğratmak suçundan soruşturma başlatıldı.

Rusya’da yolsuzlukları takip ederek internet sitesinde yayınlayan Vladimir Pribylovsky, olayla ilgili olarak yaptığı yorumda, “Savunma bakanı dahi olsan, Zubkov gibi kayınpederinle asla çatışmayacaksın” ifadelerine yer verdi. Zubkov, Gazprom’un başkanlığının yanı sıra Putin’in başbakanlık döneminde birinci yardımcılığını yapmıştı.

Rusya’nın önde gelen gazetelerinden İzvestia, Serdyukov’ın ayrıca bakanlığın parasıyla Karadeniz kıyısında lüks bir malikane yaptırmak suçundan soruşturma açılacağını yazdı.

Haberin Devamı