Gazete Vatan Logo

Japonya'daki gizemli topun sırrı çözüldü! Kimse ne olduğunu anlayamamıştı

Japonya’da Hamamutsu kentindeki Enshu plajında bir kadın tarafından fark edilen gizemli top şeklindeki nesne büyük paniğe neden olmuştu. Metaldan yapılmış gibi görünen topun incelenmesi için patlayıcı uzmanları ve polisler olay yerine gönderilmişti. Japon yetkililer günler sonra gizemli topun sırrını çözdü. İşte haberin detayları...

Japonya'daki gizemli topun sırrı çözüldü! Kimse ne olduğunu anlayamamıştı

Japonya’da Hamamutsu kentindeki Enshu plajında bir kadının fark ederek polis bildirmesinin ardından gizemli top paniği yaşandı. Metaldan yapılmış gibi görünen devasa topun araştırıldığı sırada Japon yetkililer sahili halka tamamen kapattı.

Yetkililer incelemelerinin ardından topun çapının yaklaşık 1.5 metre olduğunu ve paslı görüntüsü nedeniyle demirden yapıldığını düşündüklerini belirtti. Aynı zamanda topun üst kısmında bir yere asılmasına izin veren metal kulp parçaları olduğu da görüldü.

PATLAYICI ZANNEDİLDİ

Yerel basına göre, cismin bir tür deniz mayını olabileceğinden endişe edildi. Bu yüzden 200 metrelik kapalı bir alanda patlayıcı uzmanlarının koruyucu üniformalar giyerek topu inceledikleri anlar yer aldı.

TRT Haber'de yer alan habere göre; İncelemelerinin sonucunda topun içinin boş olduğu ve herhangi bir patlayıcı madde bulundurmadığı tespit edildi. Ancak Japon yetkililer için gizemli top gizemini hâlâ koruyordu.

GİZEM ÇÖZÜLDÜ

Öte yandan Polis tarafından yapılan açıklamada, inceleme sonucu nesnenin sadece metal bir hurda parçası olduğu duyuruldu.  X ışınlarıyla yapılan inceleme sonrası, içinin boş olduğu saptanan nesnenin patlama riski taşımadığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Nesnenin fotoğraflarının Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) ve sahil güvenlik uzmanlarına gönderildiği bildirildi. Ulusal basında, nesnenin deniz mayını olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.