Gazete Vatan Logo

İtalyan kız 1996 yılında kayboldu, şimdi Türkiye'de aranıyor! İpucu ortaya çıktı

İtalya’da 1996 yılında 3 yaşındayken kaybolan Angela Celentano adlı kızın izleri Büyükada’ya kadar uzandı. Kaçırıldığı iddia edilen kızla ilgili soruşturmanın İtalyan ve Türk polislerinin iş birliğinde yürütüldüğü belirtiliyor.

İtalyan kız 1996 yılında kayboldu, şimdi Türkiye'de aranıyor! İpucu ortaya çıktı

İtalya’da 1996 yılında 3 yaşındayken kaybolan Angela Celentano adlı kızın nerede olduğu hala araştırılırken, aradan geçen 27 yılın ardından bu kez Türkiye’de olabileceği ihtimali gündeme geldi. İtalya’nın en gizemli vakalardan biri olan olayda, kaybolduktan sonra bir daha bulunamayan Angela Celentano’nun, Büyükada’da babası diye bildiği biriyle yaşadığına dair yeni bir ipucunun ortaya çıkması, soruşturmanın yeniden açılmasına neden oldu.

MEKSİKA'DAN VENEZUELA'YA KADAR

İtalyan medyasında geniş yer bulan habere göre, küçük kız, 10 Ağustos 1996’da Napoli kentinde ailesiyle katıldığı bir Kilise pikniğinde gözlerden kayboldu. Ardından görgü tanıkları, pek çok isimsiz ihbara rağmen küçük Angela’ya bir türlü ulaşılamadı. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen, Angela’nın ailesi tüm ihbarları değerlendirdi. 2017’de Angela’nın Meksika’da olduğu, birkaç yıl sonra da Güney Afrika’da, Venezuela’da görüldüğü ortaya atıldı. Ancak yapılan DNA testleri negatif çıktı.

UMUTLU BEKLEYİŞ

Angela’nın ebeveynleri Catello-Maria Celento çifti, kızlarını bulabilecekleri umudunu korurken, bu kez Türkiye’den gelen haberle heyecanlandı. İtalyan basınında yer alan habere göre, İtalyan Vincenza Trentinella adlı bir kadın, Büyükada’da bir Türk’e uzanan ipucunu paylaştı.

Haberin Devamı

Kadının iddiasına göre, ölmek üzere olan bir rahip, kendisine günah çıkartan bir kadının 1996’da kaçırılan kızla ilgili itiraflarından bahsettiğini söyledi. Trentinella, papazın, Büyükada’da veterinerlik yapan bir kişiden bahsettiğini, bu yüzden yıllar sonra Büyükada’ya giderek Angela’yı kaçırdığı iddia edilen adamla görüştüğünü de iddia etti. Sahte baba olduğu iddia edilen kişi ve kızla da görüştüğünü belirten Trentinella, İtalya’ya döndükten sonra söz konusu kişinin ismini ve telefon numarasını İtalyan polisine verdiğini söyledi.

SORUŞTURMA 6 AY DAHA UZATILDI

İtalyan basınındaki haberlere göre, İtalyan polisi, Türk polisiyle iş birliği yaparak Büyükada’da F. D. adlı birini sorguladı. Ancak sorgulamada, söz konusu kişinin Trentinella ile hiç tanışmadığı ve yüzünde Angela’yı kaçıran kişide bulunduğu belirtilen yara izine rastlanmadığı kaydedilirken, polisin daha sonra “Fahfi bey” adında başka birinin varlığını tespit ettiği aktarıldı. İtalyan hakimin, bu bilgiler ışığında soruşturmayı 6 ay daha uzatarak, söz konusu iddianın araştırılmasını talep ettiği de belirtiliyor.

Haberin Devamı