Gazete Vatan Logo

İsrail elli yıl sonra resmi olarak savaş ilan etti

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, anayasanın 40. maddesini tam 50 yıl sonra ilk kez onayladı. Bu kararla birlikte İsrail resmi olarak Hamas ile savaşa girmiş oldu.

İsrail elli yıl sonra resmi olarak savaş ilan etti

İsrail Başbakanlık Ofisi, güvenlik kabinesinin resmi olarak savaş ilan ettiğini duyurdu. İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, diğer istihbarat ve güvenlik üst düzey yetkilileri güvenlik oturumu düzenledi. Oturumun ardından ülkede "savaş hali" ilan edildiği ve büyük askeri eyleme geçilmesinin onaylandığı kaydedildi. Başbakanlığın açıklamasında ayrıca, "Gazze Şeridi'nden düzenlenen kanlı terör saldırısı, İsrail'i savaşa mecbur etti ve savaş 7 Ekim 2023 sabah 06.00'da başladı' değerlendirilmesinde bulunuldu.

Yanı sıra, İsrail bu kararı en son 1973 yılında Yom Kippur Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail Savaşı kapsamında almıştı. Söz konusu savaş tam 20 gün sürerken İsrail'in zaferiyle sonuçlandı.

YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail yerel basınında çıkan haberlere göre dün sabah saatlerinden beri 600 İsrailli yaşamını yitirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırıları sonucu 313 kişinin öldüğünü 2000 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı