Gazete Vatan Logo

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlama: Çok sayıda ölü!

ABD'nin insansız hava aracı saldırısında öldürülen İslam Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani'nin ölümünün dördüncü yıldönümü anma töreni sırasında İran'ın Kerman kentindeki mezarlık yakınında iki patlama meydana geldi. En az 103 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’da gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için İran'a başsağlığı diledi.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlama: Çok sayıda ölü!

İran Devrim Muhafızları'nın seçkin birliği Kudüs Gücü eski komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlamalar meydana geldi.

Tehran Times patlama nedeniyle en az 103 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise en az 141 olarak açıklandı.

İran medyası patlamaların bir terör saldırısı olduğunu duyurdu.

TASNİM: ÇANTALAR UZAKTAN PATLATILDI

İran'ın Tasnim ajansı patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantadan kaynaklandığını yazdı. Haberde çantaların uzaktan kumanda ile patlatıldığı bilgisine yer verildi. Devlet televizyonuna konuşan gördü tanıklarından biri ise bombanın çöp tenekesine yerleştirildiğini iddia etti.

Tasnim, ilk patlamanın Süleymani'nin mezarının 700 metre uzağında meydana geldiğini bildirdi. İkinci patlama bir kilometre uzakta meydana geldi. Ajansa göre bu durum patlayıcıların olduğu çantaların en yoğun bölgede bulunmadığı ve herhangi bir güvenlik kontrolünden geçmek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre ilk patlama ikinciden çok daha güçlü hissedildi.

Haberin Devamı

BBC: PATLAMALAR 10 DAKİKA ARAYLA GERÇEKLEŞTİ

BBC Farsça servisi'ne göre Kerman Belediye Başkanı Said Şerbaf, patlamaların 10 dakika arayla gerçekleştiğini aktardı.

Devlet televizyonundaki görüntülerde bölgede çok sayıda ambulans ve kurtarma personeli görülüyor.

Kerman eyaleti Kızılayı başkanı Reza Fallah devlet televizyonuna yaptığı açıklamada 'Acil müdahale ekiplerimiz yaralıları tahliye ediyor Ancak yolları tıkayan bir kalabalık söz konusu' dedi.
Yetkililer vatandaşların bölgeyi boşaltmasını istedi.

ABD'NİN İHA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020’de Bağdat Havalimanında insansız hava aracıyla saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti.

ABD saldırısında öldürülen Tümgeneral Kasım Süleymani, sadece kilit bir asker değil İran’ın dini lideri tarafından ‘yaşayan şehit’ sıfatıyla övülmüş bir isimdi.

Süleymani, 40 yıldır Hamaney’in en yakınındaydı. Adeta ‘manevi oğlu’ gibiydi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırı sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleştirilen menfur terör saldırılarından derin üzüntü duyduk. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.