Gazete Vatan Logo

İran nükleer müzakere anlaşması için gün verdi!

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Arakçi: "Bir kaç gün içinde nihai anlaşmanın ilk taslak metninin yazımını tamamlamayı hedefliyoruz"

İran nükleer müzakere anlaşması için gün verdi!

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Abbas Arakçi, nükleer müzakerelerle alakalı "nihai anlaşmanın ilk taslak metninin yazımını bir kaç gün içinde tamamlamayı hedeflediklerini" söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan, Arakçi, 30 Haziran'daki müzakereler için belirlenen son tarihe işaret ederek, ülkesinin nükleer müzakere heyetinin "iki aylık ağır bir işe başladığını" dile getirdi.

Geçen perşembeden beri anlaşma metninin taslağının hazırlanması için resmi müzekerelerin başladığını belirten Arakçi, "(Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı) Helga Schmidt ile 5+1 ülkeleri arasında söz konusu taslağın yazımına başladık ve sekiz saatlik oturum gerçekleştirdik. Taslakta bazı ekler mevcut ve uzmanlar da bu ekler üzerinde çalışmalarına başladı. Gelecek bir kaç gün içinde nihai anlaşmanın ilk taslak metninin yazımını tamamlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

New York'ta bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanlığındaki müzakere heyeti nükleer görüşmelere devam ediyor.

Haberin Devamı