Gazete Vatan Logo

İran’da köpek beslemek yasaklanıyor

İran’da bir grup milletvekili, köpek beslemeyi ve gezdirmeyi yasaklayan bir teklifi meclise sundu. 39 milletvekilinin imzasıyla sunulan teklifin, köpek gezdirenlerin hayvanlarına el konulmasını ayrıca para cezası verilmesini öngörüyor. Para cezasının 1 milyon ila 5 milyon İran riyalı (yaklaşık 100 ila 500 dolar) olduğu belirtildi. Öneriyi getiren milletvekilleri, gerekçelerinde, köpek gezdirmenin, Batılı ülkelerden özenilen toplumsal, kültürel bir sorun olduğunu ve önüne geçmek için teklif sunduklarını açıkladı.

Köpeği sopayla öldüren çifte 400 lira ceza

Vezirköprü’nün Darıcayalanı Köyü’nde N.Ç.ve eşi A.Ç.’nin bir köpeği sopayla döverek öldürmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Haklarında soruşturma açılan N.Ç. ve A.Ç.’ye Çevre İl Müdürlüğü tarafından, hayvanları koruma kanunu gereğince 400 lira para cezası verildi. İddiaya göre, N.Ç. ile eşi A.Ç. evlerinin önüne gelen köpeği sopayla vurarak öldürdü.

Bunu gören Şeref Bilir de cep telefonuyla bunu görüntüleyip bir sosyal paylaşım sitesine koydu. Görüntüyü izleyen hayvanseverler, ayağa kalktı.

Haberin Devamı