Gazete Vatan Logo

Interpol zirvesinde Türkiye'den Filistin'e destek

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Endonezya'da gerçekleştirilecek "Interpol Genel Kurulu" toplantısında Filistin ve Kosova'ya üye olabilmeleri için destek verecek.

Interpol zirvesinde Türkiye'den Filistin'e destek

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "Interpol Genel Kurulu Toplantısı" 7-10 Kasım tarihleri arasında Endonezya'da gerçekleştirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığından bir heyetin de katılacağı toplantının ana gündem maddesini, Filistin, Kosova ve Solomon Adaları'nın Interpol'e üyelik başvuruları oluşturacak.

Türk Interpol'ü, üyelik başvurusunun gündeme alınmasını önerdiği Filistin'in yanı sıra Kosova'ya da destek verecek. Toplantıda, Solomon Adaları'nın üyelik başvurusu da değerlendirilecek.

Ayrıca toplantıda, 4 yılda bir gerçekleştirilen Interpol Başkanlığı seçimi de yapılacak.

Başkanlık için Çin Halk Cumhuriyeti'nden Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Hongwei Meng ve Namibya'dan Korgeneral Sebastian Ndeitunga yarışacak.

190 ülkeye FETÖ anlatılacak

Interpol zirvesi kapsamında bir ABD temsilcisi ile Avrupa Birliği Terörle Mücadele koordinatörünün de katılacağı "Terörizm" başlıklı panel düzenlenecek.

Panelde, Türk yetkililerce yabancı terörist savaşçılar (YTS) ile PKK, YPG ve 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı Türkiye'nin tavrı anlatılacak.

Haberin Devamı

Lobi faaliyetleri kapsamında Genel Kurul sürecinde birçok ülke temsilcisi ile ikili görüşmeler de yapacak Türk emniyet yetkilileri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin sunumlar ile bilgi ve belgelerin yer aldığı harici bellekleri dağıtarak, örgüte karşı yürütülen mücadele hakkında 190 ülkenin temsilcilerini bilgilendirecek.