Gazete Vatan Logo

İngiltere'de Prens Andrew'a soğuk duş! Hepsi elinden alınıyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in oğlu York Dükü Prens Andrew hakkında çıkan cinsel istismar iddiaları nedeniyle tüm askeri unvanların ve Kraliyet iltimasları elinden alınıyor.

İngiltere'de Prens Andrew'a soğuk duş! Hepsi elinden alınıyor

Seks ticareti suçlamasıyla yargılanırken New York'ta tutulduğu cezaevinde intihar eden Amerikalı finansçı Jeffrey Epstein ile arkadaş olan ve hakkında cinsel taciz suçlamaları bulunan Prens Andrew, Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini bırakmıştı.

Kraliçe 2. Elizabeth oğlunun tüm unvanlarını alırken, Kraliyet kaynakları Prense Andrew'ün bundan sonra 'Majesteleri' (His Royal Highness) ifadesini de kullanamayacağını ifade etti.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Prens Andrew'ün hakkındaki cinsel taciz iddialarına karşı kendini "sivil bir vatandaş" olarak savunacağı aktarıldı.

İngiltere basınında yer alan ve bir kraliyet kaynağına dayandırılan haberlerde, tüm rollerinin Kraliyet ailesinin diğer üyelerine dağıtılacağı ifade edilerek, Prens Andrew'in pozisyonunun Kraliyet ailesi arasında geniş çapta tartışıldı ifade edildi.

EPSTEIN'İN MAĞDURLARI ARASINDA

Henüz 17 yaşındayken Prens Andrew ile cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını ileri süren Virginia Roberts, New York'ta cinsel istismar davası açmıştı. Prens Andrew, şimdi bu dava ile yüzleşmeye doğru adım adım ilerliyor.

Haberin Devamı