Gazete Vatan Logo

"İdlib'de en az 26 kişi öldürüldü"

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve Suriye 9 gündür 10 kilometreden yakın uçuş yapmıyoruz dedi. İzleme ekibi İdlib'de 26 kişinin hava saldırılarında öldürüldüğünü bildirdi.

"İdlib'de en az 26 kişi öldürüldü"

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve Suriye savaş uçaklarının 9 gündür Halep kenti ve yakınlarında uçuş gerçekleştirmediğini belirtti.

Kurtarma görevlileri ve izleme ekibi Suriye ya da Rusya savaş uçaklarının İdlib' in isyancıların elinde bulunan bir köyünde en az 26 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Öte yandan kentin güneyindeki Has beldesinde bir okulun hedef alındığı saldırılarının arkasında rejim güçlerinin veya Rusya’nın olduğu öne sürüldü.
Sivil Savunma Teşkilatı ölenlerin 20’sinin çocuk olduğunu duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus uçaklarının Suriye'nin Halep kenti ve yakınlarında uçuş gerçekleştirmediğini yineledi. Konaşenkov, Halep'teki terörist grupların ise yerleşim yerlerine ateş açıp sivillerin güvenli bölgelere tahliyesine engel olduğunun altını çizdi.
SPUTNİK Konaşenkov: Rus uçakları 7 gündür Halep üzerinde uçmuyor Konaşenkov "Rusya ve Suriye hava güçlerinin uçakları dokuz gündür Halep'te uçmuyor ve kentin çevresindeki on kilometre genişliğindeki alana yaklaşmıyorlar" dedi. Konaşenkov, terörist gruplarınsa Halep'teki yerleşim yerlerine rastgele ateş açtığını, sivillerin de insani koridorlar üzerinden kenti terk etmelerini engellediğini söyledi. Nitekim Rus ve Suriyeli askerlerin yaklaşık 40 sivili Halep'in güvenli bölgelerine geçirme girişimi de dün gece keskin nişancı ateşi ile engellendi. Rusya ve Suriye'nin hava güçleri, sivillerin ve silahlı muhaliflerin Halep'in doğu kesimlerinden ayrılabilmesi için 18 Ekim'de hava operasyonlarını durdurmuştu.
Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201610271025502417-rus-ucaklari-halep-ucmuyor/

Haberin Devamı