Gazete Vatan Logo

Hosteslere şeffaf bluz giyme kararı! İç çamaşırlarının fotoğrafını paylaşınca skandal patladı

Dünyaca ünlü bir havayolu şirketi, uzun yıllar sonra kabin memurları için yeni ve modern bir üniforma tasarlattırma kararı almıştı. Ancak yeni kreasyon içinde yer alan, 'transparan bluzlar' kadın çalışanların büyük tepkisiyle sonuçlandı.

Hosteslere şeffaf bluz giyme kararı! İç çamaşırlarının fotoğrafını paylaşınca skandal patladı

Dünyaca ünlü İngiliz havayolu şirketi, 19 yıllık aranın ardından ekipleri için yeni ve modern bir üniforma tasarlatma kararı almıştı.

Ancak yeni üniforma takımlarının arasında yer alan 'transparan bluzlar' kabin memurlarının mahremiyetini ihlal ediyordu.

Üstelik ünlü havayolu şirketinin; hosteslere transparan bluzlarla 'hangi sutyenlerin giyilmesi gerektiğini' de direktif vermesi büyüyen tepkilere yol açtı.

'AŞAĞILAYICI FİYASKO'

Milliyet'te yer alan habere göre; kabin memurları, yolcuların iç çamaşırları hakkında yorum yapmaya başlamasından şikayetçiydi. Personel, tepki olarak üniformalarının altında açık şekilde görülebilen iç çamaşırlarının fotoğraflarını paylaşmaya başladı.

Gelişmeler sonucu, kadın personel 'aşağılayıcı fiyasko' olarak tanımladıkları olay sebebiyle iş bırakma eylemi yapma kararlarını masaya sürdü. Sendika yetkilileri ise, olaya müdahale etme kararı aldı.

FİRMA GERİ ADIM ATTI

Yöneticiler geri adım attı ve hangi iç çamaşırının giyileceğine ilişkin şartları kaldırdı.

Bir kaynak İngiliz basınına şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yolcuların sutyenleri hakkında birden fazla soru sorması mürettebat için aşağılayıcı bir unsur oldu."

Tepkiler sonrası güncellenen resmi kılavuzda, 'iç çamaşırları düz beyaz veya ten rengi olmalı' ve 'dantel, desen veya yazı içermemeli' ifadeleri kullanılıyordu.