Gazete Vatan Logo

Hindistan’da katliam gibi kaza! İki tren çarpıştı: 120 ölü, 850'den fazla yaralı var

Hindistan’daki Bahanaga İstasyonu'nda iki trenin çarpışmasıyla en az 120 kişinin hayatını kaybettiği, 850'den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi.

Hindistan’da katliam gibi kaza! İki tren çarpıştı: 120 ölü, 850'den fazla yaralı var

Hindistan’ın Odisha eyaletindeki Balasore kentinde bulunan Bahanaga İstasyonu'nda bir tren karşıdan gelen yük treniyle kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada 120 kişi hayatını kaybederken 850 kişi yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

 

Öte yandan Tren enkazında hala yolcuların bulunduğu ifade ediliyor. Hindistan Başbakanı Narendra Modi de kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek hayatını kaybedenlerin ailelerine bağ sağlığı diledi. Hindistan’da her yıl demiryollarında yüzlerce Kaza meydana geliyor. Bu kazaların çoğunun insan hatası, teknik arızalar ve yetersiz ekipman nedeniyle olduğu belirtiliyor.

Odisha İtfaiye Hizmetleri Genel Müdürü Sudhanshu Sarangi,AFP'ye yaptığı açıklamada "Son sayıma göre 120'den fazla ölümüz var ve çok sayıda ciddi yaralanma, kafa travması olduğu için ölü sayısı artıyor. Çok üzücü bir olay ve tahminim sonucun iyi olmadığı yönünde" dedi. Öte yandan eyalet baş sekreteri ise 850 yaralının çevre hastanelere gönderildiğini doğruladı.

Haberin Devamı