Gazete Vatan Logo

Halep düştü düşecek

Esad rejimine bağlı birlikler ve Rusya’nın Halep’in doğusunda muhaliflere karşı yürüttüğü operasyonda stratejik tüm bölgeler Esad’ın kontrolüne geçti. Muhalifler ateşkes istedi

Halep düştü düşecek

Suriye Ordusu Halep’in doğusunda muhaliflere karşı operasyonunda stratejik açıdan önemli bölgelerde kontrolünü sağladı. 7 semtte daha kontrolü ele geçiren Suriye Ordusu’nun Halep’in doğusunun neredeyse yüzde 75’lik bölümünde hakimiyet sağladığı, kontrolündeki bölgeler arasında stratejik önemdeki El Şaar’ın da bulunduğu bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Şaar’ın “Halep’in doğusunun kalbindeki en önemli semt” olduğunu ve şu anda rejim güçlerinin kontrolünde olduğunu duyurdu. Suriye resmi haber ajansı Sana da Suriye ordusunun ilerleyişine ilişkin bilgiler verdi. Esad’a bağlı birlikler ve müttefik kuvvetleri operasyonun başlamasından bu yana bölgede toplam 35 semti kontrolüne geçirdi. Suriye ordusu, Halep’in doğusunda Kasım ayının ortasında muhaliflere karşı bir kara operasyonu başlatmıştı. Çatışmalar nedeniyle şu ana kadar Halep’ten kaçan sivillerin sayısının 80 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

5 gün ateşkes istediler

Tarihi Halep Kalesi’nin etrafındaki bölge, yaklaşık dört yıldır silahlı muhalif grupların kontrolü altındaydı. Böylece Suriye ordusu, Doğu Halep’in üçte ikisinden fazlasını ele geçirmiş oldu ve kentin tamamını geri almak için ilerleyişini sürdürüyor. Şehrin güneyine doğru kaçan muhalifler ise insani yardımların bölgeye ulaşması ve yaralıların tahliyesi için 5 günlük ateşkes ilan edilmesini istedi. Ancak ateşkese hem Esad rejimi hem de Rusya karşı çıkıyor. Ateşkes görüşmeleri muhalif grupların Fetih el Şam adını alan El Nusra Cephesi’ni kentten sürmeyi başaramaması ve saldırılarını sürdürmesi nedeniyle suya düşmüştü.

Haberin Devamı

TOP ATIŞI SONUCU RUS ALBAY HALEP’TE ÖLDÜ

Suriye ordusuna danışmanlık yapan Rus bir albayın silahlı muhalif grupların top atışı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ruslan Galitsky, ağır yaralanmasının ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi” dedi. Açıklamada, Galitsky’nin birkaç gün önce Güney Halep’te bulunan bir yerleşim bölgesine yönelik silahlı muhalif grupların yaptığı top atışı sonucu yaşamını yitirdiği de belirtildi.

Haberin Devamı