Gazete Vatan Logo

Güzellik kraliçesi Cheslie Kryst'in korkunç ölümü! Babası ilk kez konuştu

Eski ABD güzellik kraliçesi Cheslie Kryst, dokuzuncu katta bir dairesinin olduğu 60 katlı Orion binasından düşerek hayatını kaybetmesinin ardından ülkede sular durulmuyor. Modelliğin yanı sıra avukat, bir akıl sağlığı ve insan hakları savunucusu olan ünlü model, sosyal medyada trollerin hedefindeydi. 30 yaşına gelmiş olmasının üzerinde yarattığı baskıya ve sosyal medyadaki bitmeyen eleştirilere daha fazla dayanamayıp yaşadığı 60 katlı gökdelenden ölüme atlamayı tercih ettiği iddia edildi. Korkunç ölüm sonrası ailesinden ilk açıklama da geldi.

Güzellik kraliçesi Cheslie Kryst'in korkunç ölümü! Babası ilk kez konuştu

Eski ABD güzellik kraliçesinin korkunç ölümü, hala manşetlerden düşmüyor. Cheslie Kryst, dokuzuncu katta bir dairesinin olduğu 60 katlı Orion binasından kendisini boşluğa bıraktı. İntiharından kısa süre önce, 500 bini aşkın takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından bir paylaşım yapmıştı.

30 yaşındaki Kryst, Kuzey Carolina'yı temsil ettiği yarışmayı, 2019 yılında kazanmıştı. Eski bir sivil dava avukatı olan ve ayrıca Kuzey ve Güney Carolina'da hukuk uygulama lisansı bulunan kraliçe, "Extra" adlı eğlence programında da muhabir olarak çalışıyordu.

Başarılı televizyon programıyla televizyon dünyasının Oscar'ı kabul edilen Emmy adaylığı da bulunan Cheslie Kryst, sıkı bir bir akıl sağlığı savunucusuydu. Eski kraliçe, son birkaç röportajında kendine nasıl baktığından ve zihnini nasıl korumaya çalıştığından bahsetmişti. Kryst, geçen yıl görünüş ve fikirleri nedeniyle sosyal medyada acımasızca eleştirildiğini ve kendini trollerin hedefinde bulduğunu cesurca anlatmıştı.

Kryst'in cansız bedeni, Manhattan'ın New York kentindeki en işlek bölgelerden birinde bulunan 60 katlı apartmanın yakınında fark edildi. Eski güzellik kraliçesi, sabah saat 07.15 sıralarında karla kaplı bir kaldırımda öylece yatarken bulundu.



Haberin Devamı

"ERKEK VÜCUDU GİBİ" DEDİLER

İntiharından sadece saatler önce, Kryst Instagram sayfasına, "Bu gün size huzur ve sükunet getirsin" diye yazmıştı. Geçen mart ayında ise, Allure dergisi için bir yazı kaleme almıştı. Makalede Cheslie Kryst, 30 yaşına girmesinin kendisine toplum karşısında zamanını yitiriyor gibi hissettirdiğini anlatmış ve internette acımasızca eleştirildiğini yazmıştı.

Cheslie "Sosyal medya sayfalarımda ABD Güzeli olmak için yeterince güzel olmadığımı ya da kas yapımın 'erkek vücudu'nu andırdığını söyleyen, kusmuk emojileri ve hakaretler içeren yorumları kaç kez sildim anlatamam" diyerek yaşadığı zor zamanları okuyucu ile paylaşmıştı.

POLİS EVİNDE BİR NOT BULDU

Polis, dairede her şeyi eski bir güzellik yarışması birincisi olan annesine bırakmak istediğini belirten bir not buldu. Bir polis kaynağı New York Post'a, "Sadece güzel değil, aynı zamanda akıllıydı ve bir avukattı. Herkesin kıskanacağı bir hayatı var. Çok üzücü" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Baro sınavını geçtikten sonra, Eylül 2017 ile Mayıs 2019 arasında bir şirkette hukuk davaları ekibinin bir üyesi olarak yardımcı avukat olarak çalıştı. Mahkumlara verilen cezaları azaltmak için ücretsiz bir çalışma yaptı. Kryst, duygularını sık sık Instagram takipçileriyle paylaşırdı ve sosyal medyanın tamamen gösteriş için olduğunu söylemişti.

BABASI İLK KEZ KONUŞTU

Geçtiğimiz pazar sabahı Manhattan'daki gökdelenden ölüme atlayan genç güzellik kraliçesinin babası, kızının "saf" olduğunu, uyuşturucu veya alkol kullanmadığını ve muhtemelen bir tür depresyon olduğunu söyledi.

62 yaşındaki Rodney Kryst, salı günü The Post'a kızının ölümüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. New York'taki evinde açıklama yapan acılı baba, "Kızım olabildiğince saftı, herhangi bir uyuşturucu ya da reçeteli ilaç kullanmıyordu" dedi ve ekledi: "Asla herhangi bir madde bağımlılığı sorunu yaşamadı."

Haberin Devamı

Görüşme sırasında konuşmakta zorlanan Kryst, "Bence bunun ailedeki işlev bozukluğuyla çok ilgisi var ama bu konu üzerine konuşmamız biraz zaman alacak. O üzgündü" dedi.

Polonyalı Amerikalı eski bir vücut geliştiricisi olan Rodney Kryst, insan kaynakları yöneticisi olan eşi April Simpkins ile, kızları Cheslie gençken ayrıldılar. Rodney ve April'in birlikte dört çocuğu vardı. April daha sonra yeniden evlendi.

Kryst, 2020 Babalar Günü'nde babasıyla ilgili sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, "Bugün hayatımızı özel kılan tüm baba ve baba figürlerine minnetimizi göstermek için özel bir gün" ifadelerini kullanmıştı. Kryst, "Babam beni atletizmle tanıştırdı. Küçükken her hafta sonu istemediğimiz halde kardeşlerimi ve beni antrenmana götürürdü. Ve bize vücut geliştirme günleriyle ilgili bitmek bilmeyen hikayeler anlattı" diye konuştu.

Eski güzellik kraliçesi, ayrıca üvey babasına da destek verdi ve her iki erkeğin de kendisine ilham kaynağı olduğunu söyledi. Pazartesi günü, Cheslie'nin büyükbabası Gary Simpkins, ailenin büyük kayıplarıyla sarsıldığını söyledi. Simpkins Pazartesi günü, "Bu kadar hızlı sönüp gitmek ve yok olmak sadece yıkıcı" dedi ve ekledi: "Bir an burada olduklarını ve bir an ise olmadıklarını hayal etmek çok zor. Ve biliyorsun ki onları bir daha görmenin tek yolu ölümden geçiyor."

Haberin Devamı

Kryst, Pazar günü sabah saat 07.15 sıralarında, yaşadığı "Orion" adlı gökdelenin 29'uncu katındaki terastan kendini boşluğa bıraktı. Güzellik kraliçesi açık terastan atladığında yalnızdı. Kryst'in ailesi, ölümünden sonra bir açıklama yaptı:

"Büyük bir üzüntü içinde sevgili Cheslie'mizin ölüm haberini paylaşıyoruz. Onun büyük ışığı, güzelliği ve gücü, dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham verdi. Değer verdi, sevdi, güldü ve parladı. Cheslie, sosyal adalet için savaşan bir avukat ve Miss USA olarak, sevgiyi somutlaştırdı ve başkalarına hizmet etti. Ancak en önemlisi, bir çocuk, kız kardeş, arkadaş, akıl hocası ve meslektaş olarak etkisinin devam edeceğini biliyoruz." (Milliyet.com.tr)