Gazete Vatan Logo

Genç kız ve küçük kardeşi kabusu yaşadı! Önce istismara uğradı sonra zindana kapatıldı

ABD'de annesi ve üvey annesi ile birlikte yaşayan küçük kızın hayatı annesinin sorumsuzluğu yüzünden kabusa döndü. Öz kızı ile ilgilenmeyen anne onu sık sık aile dostlarının evine bırakıyordu. Burada ise genç kız hayatının en karanlık dönemlerini yaşayıp yıllarca istismara uğrayacaktı. Genç kızın akılalmaz kurtulma hikayesi ise şoke etti.

Genç kız ve küçük kardeşi kabusu yaşadı! Önce istismara uğradı sonra zindana kapatıldı

ABD'nin New York şehrinde 30 Aralık 1982 tarihinde dünyaya gelen Katie Beers, çocukluğunu annesi ve üvey annesi ile birlikte Long Island şehrinde geçirdi. Annesi Marilyn, çocuğuna karşı oldukça ihmalkardı ve çocuğunu genelde aile dostu olan Linda Inghilleri ve kocası Sal'ın yanına bırakıyordu.

KABUS BÖYLE BAŞLADI

Posta'nın haberine göre; İki ailenin arasındaki bu ilişkiyi dehşet dolu bir gelecek bekliyordu. Bir süre sonra Sal Inghilleri, Katie'ye cinsel istismarda bulunmaya başladı. Yaşadığı zamanları, "Cinsel, fiziksel ve duygusal olarak şiddet gördüm" ifadeleriyle anlatan Katie'nin hayatına şimdi de John Esposito isimli biri girmişti.

Inghilleri ailesinin dostu olan Esposito, Katie ve üvey abisine hediyeler alarak çokça ilgi göstermeye başladı. Ancak bu ilişkinin de bir karanlık yüzü vardı. Katie'nin kardeşi John, Esposito tarafından yıllarca cinsel istismara uğramıştı. John, yeteri kadar büyüdüğünde ise genç çocuğun "fazla büyük" olduğu gerekçesiyle Esposito, bu tacizlerini durdurmuştu.

Haberin Devamı

Bu Esposito'nun ilk istismar vakası değildi. 1978 yılında 7 yaşında bir çocuğu kaçırma girişiminde bulunmuş ve bu sebepten suçlu bulunmuştu ancak hapisten kurtulmuştu.

Çocukluğunda yaşadıklarını anlatan Katie şöyle konuştu:
Ben tacizin ihbar edilmediği, hep halının altına süpürüldüğü bir dünyada büyüdüm. Bu tarz tacizler toplum tarafından bilinmediği için ihbar da edilemiyordu. Çünkü toplum bu tarz olaylara kör kalıyordu. Tacizler görmezden geliniyordu.

Katie'in yaşadığı tüm kötülüklere rağmen taciz dolu çocukluğu, ona çok daha korkunç bir çileden kurtulmak için yakında ihtiyaç duyacağı zihinsel dayanıklılığı verdi.

ALIŞVERİŞE DİYE ÇIKARIP...

1992 yılının 28 Aralık tarihinde Katie 10 yaşına basmadan yalnızca 2 gün önce Esposito, onu doğum günü için alışveriş turuna götürmeyi teklif etti ancak bunun yerine genç çocuğu evine götürdü. O dönemler 43 yaşında olan Esposito, ailesiyle yaşadığı evin birkaç metre uzağında kendisine bir garaj kurmuştu ve burada kendi haline bırakılıyordu.

Esposito'nun ailesinin ve etrafındakilerin bilmediği bir şey vardı. Bu da Esposito'nun yer altına adeta bir zindan inşa ettiği ve garajından buraya geçiş sağladığıydı. Kaçırdığı Katie'yi buraya götüren Esposito, kitaplığın arkasına koyduğu gizli geçitlerle birlikte tünelden zindanına götürdü.

Haberin Devamı

Katie, buradaki 2 metrekarelik ses geçirmez odanın içerisinde kalacaktı. Odada yalnızca bir televizyon ve bir yatak vardı. Katie'nin ortadan kayboluşunu üzerine şüphe çekmeden açıklamak isteyen Esposito, onun bir videosunu çekerek,"Linda teyze, beni bir adam kaçırdı ve bıçağı var. Olamaz, şimdi buraya geliyor" dedirtti ve bu mesajı onun ailesine gösterdi.

17 GÜN BOYUNCA YER ALTINDA KALDI

17 gün boyunca sürekli tünelden geçip Katie'nin yanına giden Esposito, burada genç çocuğa cinsel istismarda bulunuyordu. Bu zamanlarda ise Esposito, Katie'nin zindanın daha geniş bir yerine geçmesine izin veriyor, işini bitirdikten sonra ise tabut boyutundaki hücresine geri koyuyordu.

Burada kaldığı sürede ona yaptığı ziyaretlerde ona çok sayıda oyuncak, battaniye, yiyecek ve içecek veriyordu. Bu sırada ise Katie'nin tüm hayatı izlediği televizyondan ibaretti. Burada kendisinin kayıp olduğu ve aranmasının devam ettiği haberlerini görüyordu.

Haberin Devamı

Katie, bir gün kendisini kilit altında tutan anahtarı gizlice alarak kaldığı yere sakladı. Uyuduğu sürelerde taciz edileceğinden korkan Katie, bu süre zarfında çok az süre uyumuştu. Esposito ise genç çocuğun ölmüş gibi gözleri kapalı şekilde fotoğraflarını çekmek istemişti. Katie ise bunun kendisini arama çalışmalarını durduracağını düşündüğü için yapmamıştı.

"HAYATIN BOYUNCA BURADA KALACAKSIN"

Esposito sık sık genç çocuğa hayatının sonuna kadar bu zindanda kalacağını söylüyordu ancak Katie, bunu değiştirecekti. Katie, Esposito'ya hangi okula gideceğini, nerede çalışacağını soruyordu. Esposito ise kendisinin yeteri kadar parası olduğunu ve 18 yaşına geldiğinde Katie ile evleneceğini söylüyordu.

Katie'nin ortadan kaybolmasının ardından polisin olayla ilgili en şüphelisi Esposito olmuştu. Bunun sebebi sicilinde buna benzer suçların olmasıydı. Polis ekiplerinin üzerine kurduğu baskı altında adeta ezilen Esposito, 1993 yılının 13 Ocak tarihinde genç çocuğu kaçırmasından 17 gün sonra avukatı aracılığıyla suçunu itiraf etti.

Haberin Devamı

ÖNCE HAPİS SONRA MEZAR...

16 Ocak'ta davası sonuçlanan Esposito, 15 yıl hapis cezası aldı. Esposito'nun yanında aile dostu olan ve Katie ile tanışmasına vesile olan Sal Inghilleri de Katie'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 12 yıl hapis cezası aldı.

Katie, günümüzde kocası ve iki çocuğu ile birlikte mutlu bir hayat sürerken Esposito ise 4 Eylül 2013'de cezasını çektiği hücrede doğal yollarla ölü olarak bulundu.