Gazete Vatan Logo

Ev sahibini parçalayıp yedi! 'Dünyadaki kötülüğü bitirmek için yaptım'

Şizofreni hastası Sevario Bellante satranç oynarken tartıştığı ev sahibini öldürdü. Daha sonra cesedi parçalayan Bellante, ev sahibinin bazı organlarını ve uzuvlarını yedi.

Ev sahibini parçalayıp yedi! 'Dünyadaki kötülüğü bitirmek için yaptım'

İtalyan asıllı Saverio Bellante, İrlanda Dublin'de yaşayan bir şizofreni hastasıydı. Büyük bir suça karışmadan önce Tanrı için dünyadaki kötü güçlere karşı savaştığı özel bir görevde olduğunu düşünüyordu. Bu düşünce beynini sardığında son 48 saattir ilaçlarını almamıştı. Karanlık düşünceler beynini yiyip bitirirken Bellante, ev sahibi Tom O'Gorman'ı ziyaret etti ve vakit geçirmek için satranç tahtasının başına geçtiler. Oldukça sakin giden oyunda gerilim birden yükseldi. İddiaya göre Sevario Bellante 'şah'ı kural gereğinden fazla oynattığı için ev sahibi O'Gorman, Bellante'ye kızmıştı. 12 Ocak günü gerçekleşen basit satranç tartışması Bellante'yi çok kızdırdı ve bu tartışma ev sahibi Tom O'Gorman'ın sonunu getirdi. 43 yaşındaki Bellante'nin sanrıları tetiklendi ve 39 yaşındaki O’Gorman’ı günün erken saatlerinde Castleknock'taki Beechpark Bulvarı'ndaki evinde, tartışma esnasında öldürdü. Çünkü Bellante'ye göre ev sahibi onun özgürlüğünü sona erdirmeye ve onu köleleştirmeye çalışıyordu.

Talihsiz ev sahibinin ölüm nedeni kafaya alınan travma, boyun ve göğüsteki bıçak yaraları, sağ akciğerin vücuttan çıkarılmasının yanı sıra karaciğerin hasar görmesiydi. Ayrıca O'Gorman'ın uzuvlarında da bazı eksiklikler vardı.

Haberin Devamı

TABAKTAKİ KARACİĞER SICAKTI

Saverio Bellente polise kavga ettiklerini ve onu bıçakladığını hemen itiraf etti. Organlarını ve uzuvlarını nasıl yediği hakkında ayrıntı verilmedi ancak ceset öyle korkunç haldeydi ki kurbanı tanımlamak için polis, DNA taramasına ihtiyaç duydu.

Kurbanın kafatasının sol tarafında ve göğsünde büyük bir boşluk vardı. O'Gorman'ın sağ akciğerinin çoğu vücudundan çıkarılmıştı ve karaciğerinde de büyük hasar bulunuyordu. Talihsiz ev sahibi yüzüne ve şah damarına paramparça eden bir bıçak darbesi de almıştı. Kurbanın iç organlarının çoğu görülebiliyordu. Ayrıca mutfaktaki bir tabakta karaciğere benzeyen ve dokunulduğunda sıcaklığı hissedilen bir et parçası vardı. Yakındaki çöp torbasında ise pek çok parça bulunuyordu.

Dublin Adli Tıp Mahkemesi Bellente'nin O'Gorman'ı katletmeden iki gün önce antipsikotik ilaç almayı bıraktığını, iyi ve kötü güçler arasında bir savaşta olduğunu hissettiğini söyledi. Psikiyatrist Dr. Stephen Monks, Bellante'nin son derece paranoyak hale geldiğini ve sıradan olaylardan ciddi anlamlar çıkardığını da ekledi. Dr. Monks, Bellante'nin birini öldürmenin ahlaki açıdan yanlış olduğunu bildiğini ancak bu koşullar altında Bellante’nin O'Gorman'ın öldürülmesinin doğru ve tamamen haklı olduğuna ikna olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SUÇSUZ BULUNDU

Saverio Bellante 2015 yılında akli melekeleri yerinde olmaması sebebiyle suçsuz bulundu ve o zamandan beri adli psikiyatrist Stephen Monks'un kendisini değerlendirdiği Dundrum'daki akıl hastanesinde gözlem altında.

Ancak Temmuz 2019'da O'Gorman'ın kardeşleri, adli tabibin kardeşlerinin ölümüyle ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmeyi reddetmesine karşı Yüksek Mahkeme'ye itirazda bulundu. İtiraz duruşması geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşti. Ailenin avukatları O'Gorman'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen davanın yetersiz olduğundan böyle bir soruşturma istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Duruşmada Bellante'nin tıbbi geçmişi hakkındaki sorular gündeme getirildi. Jüri heyeti, Bellante'nin O'Gorman'ın ölümünden kısa bir süre önce ilacını kesmesi de dâhil olmak üzere tüm detayları kapsayan bir dava geçmişi sundu. Jüri başkanı da jüri üyelerinin davadan derinden etkilendiğini söyledi. İtiraz soruşturmasından nasıl bir sonuç çıkacağı ise merakla bekleniyor. (Milliyet)