Gazete Vatan Logo

Erkek arkadaşına yakın durmanın cezası: 23 kırbaç!

Kırbaçla infaz görüntüleri yine Endonezya’nın şeriatla yönetilen vilayeti Açe’den geldi. Çok değil yaklaşık 10 gün önce aynı sebepten genç bir kadın kalabalığın önünde kırbaçlanmıştı. Bu sefer de erkek arkadaşına yakın durduğu için bir başka kadın yine 23 kez kırbaçlandı.

Erkek arkadaşına yakın durmanın cezası: 23 kırbaç!

Adı açıklanmayan Müslüman kadın erkek arkadaşına çok yakın durduğu için cezası kırbaçla infaz edildi. Endonezya’nın şeriatla yönetilen Açe vilayetinin başkenti Banda Açe'de gerçekleşen olayda 2 kadın görevli genç kadını halkın önüne getirerek kırbaç cezasını gerçekleştirecek infaz görevlisine bıraktı. Acı içinde kıvranan 20 yaşındaki genç kadın 23 ez kırbaçlandı.

Şeriatla yönetilen Açe’de evlilik öncesi kadın erkek arasında herhangibir yakınlık kesin çizgilerle yasak. Aksi takdirde kırbaç ile ceza söz konusu… Şeriatın cezalandırdığı diğer şeylerse kumar oynamak, içki içmek ve eşcinsellik. Açe vilayetinde sadece bedensel bir yakınlığın yasaklanması söz konusu değil. Karşı cinsten kişilerin baş başa zaman geçirmesi de yasak.

Mart ayında Nur Elita isimli kadına uygulanan 5 kırbaç cezası dünya gündemine gelmişti. Söz konusu olayda kadın acıdan bayılmış, aldığı darbeler sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.