Gazete Vatan Logo

Enkazlar arasında seksi poz

Çin'de bir dergi,enkaz arasında poz veren 'seksi' kadın fotoğrafları kullanınca hükümetin hışmına uğradı

Resmi haber ajansı Şinhua'nın bildirdiğine göre New Travel Weekly adlı mütevazı magazin dergisi, son sayısını, Çin'in Sichuan eyaletini yerlebir eden depreme ayırdı.

ENKAZLAR ARASINDA SEKSİ KADIN
Pazartesi günü Çin'in güneybatısındaki Çongking kentinde bayilere dağıtılan dergide, yıkıntılar arasında poz veren modellerin fotoğrafları yer aldı.

DERGİNİN YAYINI DURDURULDUÜlkede yaşanan büyük trajediye saygısızlık olarak yorumlanan fotoğraflar halkın tepkisini çekerken, resmi makamlar da harekete geçerek derginin yayınını durdurma kararı aldı.

Yapılan açıklamada, derginin 'propaganda disiplinini ciddi biçimde ihlal ettiği ve toplumsal ahlak kurallarının dışına çıktığı' ifade edildi.



GENEL YAYIN YÖNETMENİ KOVULDU
Dergiyi yayınlayan şirketten yapılan açıklamada ise derginin yayın yönetmeni, editör ve yardımcı editörünün kovulduğu belirtilerek, bu kişilerin hatasının bütün bir kuruma mal edilmemesi istendi.

YAS İLAN EDİLMİŞTİ
Çin'de 50 binden fazla insanın ölümüne yol açan depremin ardından ulusal yas ilan edilmiş, bu çerçevede televizyonlardaki bütün eğlence programları geçici olarak durdurulmuştu. Sinemalar, karaoke barlar ve diğer eğlence mekanlarının da kapalı olduğu bildiriliyor.










Haberin Devamı