Gazete Vatan Logo

'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremleri 3 gün öncesinden tesadüfen bilen Hollandalı Frank Hoogerbeets'den yeni deprem tahminleri verdi.

'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremi 3 gün öncesinden bilen ve bir anda dünya gündemine oturan Frank Hoogerbeets, o günden beri açıklamalarıyla ses getiriyor. 'Deprem Kahini' olarak bilinen şarlatan, ayın ve dünyanın hareketlerinin depremleri tetiklediği ve felaketlere neden olduğunu iddia ediyor.

Twitter hesabından daha önceki paylaşımlara bakıldığında dünyanın çeşitli yerlerini harita üzerinden işaretleyerek deprem olacağını öne süren 'Şarlatan' 3 Şubat tarihinde Türkiye tahmini yaptı. Tam 3 gün sonra yaşanan felaket sonrası ise söz konusu tweeti 100 milyondan fazla etkileşim aldı.

SAN ANDREAS FAYINI İŞARET ETTİ

Türkiye'de yaşanan felaket sonrası Kuzey Anadolu Fay hattıyla neredeyse birebir aynı olan San Andreas fayı üstündeki Los Angeles'ta, önlemler alınmaya başladı. Amerikan medyası, Türkiye ve Suriye'de büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Los Angeles'ta inşaat yönetmeliğinin güncelleneceğini duyurdu.

Los Angeles'taki inşaat yönetmeliğinin yenilenmesi ve esnek olmayan tüm yüksek binaların 10 yıl içerisinde güçlendirilmesi kararı alındı.

Haberin Devamı

EN AKTİF FAYDAKİ 'TAHMİNLERİ' TUTMADI

6 Şubat depremlerinin ardından fazlasıyla popüler hale gelen Hollandalı 'gökbilimci' Frank Hoogerbeets, bir kez daha gündemde. Bilim insanları tarafından 'Uzman değil, kahin değil, şarlatan!' olarak nitelenen Hoogerbeets'in YouTube kanalındaki tahminleri, Rusya'dan İran'a birçok ülkede haberleştirildi. Sözde uzman, Mart ayının ilk haftasının olağanüstü kritik olduğunu ileri sürüp 8 büyüklüğüne ulaşabilecek bir deprem beklediğini söyledi.

2 Mart ile 7 Mart arasında gezegen geometrisindeki hassas kümelenmenin yeryüzünde çok büyük bir sismik aktiviteye yol açacağını savunan Hoogerbeets, mega deprem için Kamçatka Yarımadası ve Kuril Adaları'ndan Filipinler ve Endonezya'ya kadar binlerce kilometrelik bir alanı işaret etti, ancak beklenen depremler olmadı.

YA TUTARSA...

Son olarak geçtiğimiz hafta 15 Mart tarihini işaret eden ve yine gezegenlerin hareketinden yola çıkarak deprem olacağını öne süren 'Şarlatanın' tahmini yine tutmadı. Söz konusu açıklamasında yer bile belli etmeden her gün binlerce depremin olduğu dünyada 'deprem olacağını' iddia eden Hollandalı, 15-17 mart tarihini işaret etti ve en geç 16-19 mart tarihleri arasında bir büyük deprem yaşanacağını öne sürdü.

Haberin Devamı