Gazete Vatan Logo

Çin'de 133 kişiyi taşıyan uçak düştü!

Çin'de 133 yolcu taşıyan uçağın Guangxi bölgesinde düştüğü açıklandı. Uçağın dağlık alana çakıldığı ve yangın çıktığı bildiriliyor. Kurtarma ekipleri kaza bölgesine ulaşmaya çalışırken, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin bir açıklama henüz yok.

Çin'de iç hat seferi yapan bir yolcu uçağı yerel saatle 14.22'de düştü. Çin devlet televizyonu, 133 yolcusuyla havalanan uçağının Kunming'den Guangzhou'ya gittiğini bildiriyor.

China Eastern Havayollarına ait Boeing 737, Guangxi bölgesindeki dağlık alana çakıldı. Yerel medya, uçağın düştüğü yerde yangın çıktığını aktarıyor.

Kazadaki muhtemel can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin bir resmi açıklama henüz yok. Resmi medya, kurtarma ekiplerinin kaza bölgesine ulaşmaya çalıştığını duyurdu.

Çin'de yolcu uçağının düşme anı görüntüsü ortaya çıktı Çin medyasından Global Times’ın haberine göre 133 kişiyi taşıyan Boeing tipi yolcu uçağı, ülkenin güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde düştü. Kazada can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi henüz paylaşılmadı. Yolcu uçağının düşme nedeninin henüz bilinmediği aktarıldı. Çin medyası, 133 olan yolcu sayısını 132 olarak güncelledi. Uçağın ülkenin Kunming kentinde bulunan Kunming Changshui Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış yaptığı ve ülkenin Guangdong eyaletindeki Guangzhou kentine sefer yaptığı belirtildi. Çin Doğu Havayolları’na ait uçağın Haziran 2015’te servise başladığı ve 6 yıldan fazladır kullanıldığı aktarıldı.

Uçağın düştüğü noktadan paylaşılan ilk görüntülerde gökyüzüne yükselen yoğun duman kütlesi dikkat çekiyor.

Yerel medya, MU5735 sefer sayılı China Eastern Havayolları uçağının yerel saatle 13.11'te Kunming'den havalandığını bildiriyor. İrtibatın kesildiği dakika olan 14.22'de uçak yaklaşık 1000 metre yükseklikte bulunuyordu. Yolculuğun planlanan bitiş saati ise, 15.05'ti.

Çin havayolu şirketleri, son yıllarda dünyanın en güvenli havayolları arasındaydı. Son büyük kaza, 2010 yılında bir iç hat uçuşu sırasında gerçekleşmişti. 96 kişi taşıyan Embraer E-190 tipi uçağın düşmesiyle 44 yolcu hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı