Gazete Vatan Logo

Cezaevinden inanılmaz firar! Mahkumların kaçış yöntemi şaşkınlık yarattı...

ABD'de gerçekleşen firar olayı polisi şaşkına çevirdi. Virginia eyaletinde bulunan bir hapishanede iki mahkum firar etti. Kaçan mahkumların yöntemi polisi şaşkına çevirirken kaçaklar için insan avı başlatıldı.

Cezaevinden inanılmaz firar! Mahkumların kaçış yöntemi şaşkınlık yarattı...

ABD'nin Virginia eyaletinde gerçekleşen firar olayı filmleri aratmadı.

CBC News'te yer alan habere göre, 2 mahkum Hapishane duvarını delmek için diş fırçası ve metal bir nesne kullandı.

Aynı haberde mahkumların hapishanenin inşaat tasarımındaki bir zayıflıktan yararlandıklarının tespit edildiği bilgisine de yer verildi.

Mahkumlar daha sonra hapishanenin dış duvarından tırmanarak özgürlüklerine kavuştu.

Yapılan resmi açıklamaya göre, 37 yaşındaki John M. Garza ve 43 yaşındaki Arley V. Nemo'nun Pazartesi günü saat 19:15 civarında hücrelerinde bulunmadığı fark edildi.

Hapishanede alarm verildi ve kısa süre içerisinde eyalet genelinde de teyakkuza geçildi.

İNSAN AVI BAŞLATILDI

İngiliz Daily Mail gazetesi polisin 'insan avı' başlattığını yazdı. Saatler süren aramanın ardından firari mahkumlar yakalandı.

Şerif Gabe Morgan, yerel polis teşkilatlarına ve vatandaşlara Nemo ve Garza'yı yakalamadaki yardımları için teşekkür etti.

Söz konusu inşaat kusurunun hapishanenin genelinde olduğunu kabul eden yetkililer gerekli iyileştirmenin yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Garza mahkemeye itaatsizlik, şartlı tahliye ihlalleri ve mahkemeye çıkmama gibi çeşitli suçlamalardan gözaltındaydı.

Firar eden bir diğer mahkum Nemo ise kredi kartı dolandırıcılığı, kredi kartı hırsızlığı, hırsızlık araçları bulundurma, mahkemeye saygısızlık ve denetimli serbestlik ihlali gibi çok sayıda suçlamadan tutuklanmıştı.