Gazete Vatan Logo

‘Bu toprakların hepsi bizim’

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely’nin Yahudilerin ‘Kutsal Topraklar’ın her yerinde ev yapma hakkı olduğunu söyledi

İsrail’de Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely’nin yaptığı ‘yerleşim’ çıkışı, Başbakan Benjamin Netanyahu’yu zor durumda bıraktı. Likud Parti’li 36 yaşındaki Hotovely, İsrailli diplomatlarla gerçekleştirilen geleneksel buluşmada yaptığı konuşmada, uluslararası kamuoyunu Batı Şeria’daki yeni Yahudi yerleşimlerini tanımaya ikna etmeye çalışacağını söyledi. Hotovely, “Bu ülkedeki en temel haklarımıza geri dönmek zorundayız. Bu topraklar bizim. Hepsi bizim. Bunun için özür dileyecek değiliz. Tanrı bu toprakları bize vaadetti” diye konuştu.

Uluslararası toplumun İsrail’in Yahudiler için kendi topraklarında ev inşa etmeye hakkı olduğunu tanımaları gerektiğinin altını çizen Hotovely, diplomatlardan bu yönde çaba göstermelerini istedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada Hotovely’nin sözlerine bir yorum yapılmazken, yerleşim politikalarını Netanyahu’nun belirlediği vurgulandı.

Siyasi analistler, Netanyahu’nun kabinesindeki ‘radikal’ isimlerle dünyayı Filistin’le barış yapmayı gerçekten istediği konusunda ikna etmesinin güç olacağı yorumunda bulunuyor.

Haberin Devamı