Gazete Vatan Logo

Bomba bayrak iddiası! İndirmeye hazır

Irak Başbakanı İbadi'den Türkmen bölgesinde resmi kurumlara asılan Kürt bayrağı ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Bomba bayrak iddiası! İndirmeye hazır

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Kerkük’teki ‘Kürt bayrağı’ tartışmasına ilişkin kafa karıştıran bir açıklama yaptı. İbadi, Kerkük İl Meclisi kararıyla kentteki resmi kurumlara Irak bayrağı asılmasının ‘bir dayatma’ olduğunu öne sürerek, hem Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin hem de Kerkük valisi Necmeddin Kerim’in bayrağı indirmeye hazır olduğunu savundu.



‘DAYATMA’YA AÇIKLIK GETİRMEDİ

El Mayedin kanalına konuşan Irak Başbakanı, iki Kürt liderin de kendisine ‘bayrağı asma kararının onlara bir şekilde dayatıldığını’ anlattığını iddia etti. İbadi böyle bir dayatmada kimin bulunabileceği konusuna açıklık getirmezken, Barzani ve Kerim’in bayrak kararından geri adım atmanın yollarını aradığını da sürdü.

‘GERİ ADIM İÇİN FORMÜL ARIYORLAR

’Irak Başbakanı, şu ifadeleri kullandı: “Valiyle de, Kürdistan Başkanı’yla da, başkalarıyla da konuştum. Hepsi, bu meselenin kendilerine belirli bir şekilde dayatıldığını söyledi. Bana bunu anlattılar ve geri adım atmaya hazır olduklarını, kararı geri çekmek için bir formüle ihtiyaç duyduklarını söylediler.” ‘MEKANİZMA ÖNERDİM’ Kararın geri çekilmesi için bir ‘mekanizma’ önerdiğini de savunan İbadi, bayrağın Nevruz gibi kutlamalarda göndere çekilmesine karşı olmadığını da söyledi. Irak Başbakanı, Kürdistan bayrağının Kerkük’te 10 yıldan uzun süredir çeşitli şekillerde kullanıldığını ve şu an buna karşı bir kampanya yürütmenin IŞİD’le savaştan dikkat dağıtmak anlamına geleceğini de ekledi.

İbadi’nin Arapça yayın yapan El Mayedin kanalına yaptığı açıklamaları haberleştiren Rudaw sitesi, İbadi’nin iddialarını Kerkük Valiliği’ne de, Erbil yönetimine de doğrulatamadı.

Haberin Devamı